12 Mayıs 2023 14:35

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme başvurusu YSK'ye teslim edildi

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine dair resmi evraklar YSK'ye teslim edildi.

Fotoğra: DHA

Paylaş

Memleket Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Kayhan Yüreğir, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine dair resmi evrakları Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim etti.

Muharrem İnce'nin imzası bulunan dilekçede, "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum. Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ve talep ederim" ifadeleri yer aldı.

Yüreğir, YSK çıkışında basın mensuplarına, "Başkanımız zaten dün gerekli bütün açıklamaları yaptı. Genel başkanımızın beyanını şimdi dilekçe halinde YSK’ya sunduk. Bundan sonrası seçmenlerimizin takdiri" açıklamasını yaptı.

OY PUSULASI DEĞİŞMEYECEK

Öte yandan İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından daha önce basımı yapılan oy pusulasında bir değişiklik olmayacak.

İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda oy pusulası değiştirilmez, adayın aldığı oylar geçersiz sayılmaz. Çekilen adayın yüzde 50 artı 1 alması durumunda ise 2’inci turda 2’inci aday ve 3’üncü aday ikinci tura kalmış kabul edilir ve seçimler iki aday arasında gerçekleşir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Seçim Kanununun 12’inci maddesinde, "Kesin aday listesinin Resmi Gazetede yayımından itibaren, oy verme günü saat 17.00’ye kadar listede meydana gelecek eksilmeler, değişikliği gerektirmez" ifadesi yer alıyor. 

NE OLMUŞTU?

Muharrem İnce, dün (11 Mayıs) partisinin genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, "Böylesi bir iftira furyasını cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir siyasetçi görmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti benim itibarımı koruyamamıştır" ifadelerini kullanmış ve şu sözlerle adaylıktan çekildiğini duyurdu:

"O çekilemez, saraydan para aldı, parayı geri mi ödeyecek' diye soranlar var. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. 'Ne Cumhur ne Millet, tek yok Memleket' dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde, seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Memleket Partisine her evden bir oy istiyorum, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den vatandaşa sandık müdahalesine karşı takip çağrısı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Samsun mitinginde konuştu: Onlar yandaşlara, ben size çalışacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...