10 Mayıs 2023 16:17

TKP'nin Ankara'daki seçim buluşmasına YSK'den son dakika yasağı

TKP'nin Ankara'nın Dikmen ilçesinde yapacağı seçim buluşması Çankaya Seçim Kurulu tarafından son dakikada yasaklandı.

Fotoğraf: @tkpninsesi/Twitter

Paylaş

Türkiye Komünist Partisi’nin Ankara Dikmen’de, İlker Kapalı Pazar Alanı’nda yapacağı seçim buluşması Çankaya Seçim Kurulu tarafından yasaklandı. 

TKP Ankara İl Örgütü tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada kararın "hukuksuz" olduğu ve son dakikada verildiği belirtildi. Açıklamada "YSK’nin TKP’nin yapacağı buluşmaya yönelik kararını tanımıyoruz" denildi. "

"KARARI TANIMIYORUZ"

TKP Ankara İl Örgütü tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

"Seçime girecek düzen partilerinin yaptığı tüm hukuksuz toplantı ve buluşmalara sessiz kalan YSK’nın TKP’nin yapacağı buluşmaya yönelik kararını tanımıyoruz. Başvuru yapan parti avukatlarına 'istediğiniz yerde yapabilirsiniz' deyip, ertesi gün yasak kararı alan YSK’nın bu hukuksuz kararının izah edilebilecek hiçbir yönü bulunmuyor. Bu akşam bu karara karşı Dikmen’deki seçim buluşmamızı Sokullu Semt Evi’nde gerçekleştireceğiz. Tüm Dikmenlileri bu hukuksuzluğa karşı sesimize ses olup, buluşmamızda yer almaya davet ediyoruz. Seçim buluşmamız bu akşam saat 18.30’da TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, TKP Ankara 1. Bölge milletvekili adaylarımız, sanatçı Mustafa Özarslan, Mehmet Özer ve Görkem Gürlevik’in katılımıyla gerçekleşecek."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ortak kurtuluşumuz birlikte mücadeleden geçer

SONRAKİ HABER

Mahkemeye rağmen tabiat parkına taş ocağı hançeri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...