10 Mayıs 2023 15:55

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu "Kürt ve Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarı" ifadeleriyle hedef aldı

Erdoğan, Batman'daki konuşmasında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Kürt-Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarı" ifadeleriyle hedef aldı.

Fotoğraf: Emin Sansar/AA

Paylaş

Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, Batman'da düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, CHP'yi ve HDP'yi suçlayan ifadeler kullanmayı sürdürürken, Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Gece yarısı Kürt-Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları" diyerek hedef aldı.

Erdoğan "Kimse bizim gönüllerimizin arasına duvarlar öremez. Ne gece yarısı Kürt, Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne sokaklarımızı karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları, ne milli iradeye parmak sallayan Batılı dergilerin kapakları, ne Kandil'deki terör baronların alçak tehditleri, ne de azgın azınlığın giderek artan nobranlıkları. Bunların hiçbiri bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremez." ifadelerini kullandı.

Tahliye kararlarına ve AİHM hükümüne rağmen cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı suçlamayı sürdüren Erdoğan, "Şu anda bir Selo var. Bu Selo, Diyarbakır'da 51 kardeşimizin kanına giren değil mi? Şimdi Bay Bay Kemal ne diyor, 'Selo'yu çıkaracağım' diyor. Benim milletim Erdoğan kardeşine 'Yürü, arkandayız' dediği müddetçe çıkaramazlar. Cumhur İttifakı iktidar olduğu sürece çıkartamazlar. 14 Mayıs'ta ya AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın kardeşlik siyasetini tercih edeceğiz, ya da yedili koalisyonun kavga siyasetine oyumuzu vereceğiz" sözlerini sarf etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seçim üstü Taksim’e anıt (!) neyi temsil ediyor?

SONRAKİ HABER

10 Ekim Katliamında adalet arayışının 91’inci ayı: Bu ülkenin katliamlarıyla yüzleşme vakti geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...