10 Mayıs 2023 14:00

Almanya’da demir yolu işçileri yeniden grev dedi

Almanya'da 230 bin demir yolu ve ulaşım işçisini temsil eden EVG sendikası, düşük zam teklifine karşı yeniden grev çağrısı yaptı.

Arşiv | Fotoğraf: Sinan Özbolat/Evrensel

Paylaş

230 bin demir yolu ve ulaşım işçisini temsil eden Almanya’da Demiryolu ve Taşımacılık Sendikası (EVG), patronların yüzde 12 zam talebini kabul etmemesi üzerine yeniden grev çağrısı yaptı.

EVG, Deutsche Bahn ve diğer demir yolu şirketleriyle olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine yeniden grev çağrısı yaptı. Sendika yaptığı açıklamada, işveren tarafının görüşmeye yeni bir teklifle gelmediğini belirtilerek, “Bu çerçevede, yeni bir uyarı grevi kaçınılmazdır” denildi.

EVG, ne zaman yeniden uyarı grevinin yapılacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı. Kesin karar perşembe sabahı düzenlenecek bir basın toplantısında açıklanacak.

EVG, başta Alman Demiryolları/Deutsche Bahn olmak üzere 50 kadar demir yolu ve otobüs şirketinde çalışan yaklaşık 230 bin işçi adına pazarlık yürütüyor ve yüzde 12’lik bir ücret artışının yanı sıra ayda en az 650 avro daha fazla ücret talep ediyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da demir yolu işçileri buluştu: Mücadele devam edecek

SONRAKİ HABER

Rize'de konuşan Ekrem İmamoğlu: Umut mu kazanır, korku mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...