09 Mayıs 2023 15:43

CHP, AKP’nin sahte afiş, broşür ve videolarına karşı YSK'ye başvurdu

AKP'nin 81 ilde CHP logolu PKK afişleri asacağını öne süren CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, "Seçimi kaybediyorlar. YSK'nin derhal bu kirli propagandayı engellemesi lazım" dedi.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

Paylaş

"İktidar 81 ilde CHP logolu PKK afişleri asacak" iddiasında bulunan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan "YSK'nin derhal bu kirli propagandayı engellemesi lazım" dedi.

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Bolu mitinginin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özkan, CHP olarak AKP'nin 81 ilde söz konusu afişleri panolara asma ve halka broşür dağıtma hazırlığını öğrendiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul mitinginde montajlanmış "sahte" bir videoyla CHP videosu içerisinde PKK'li Murat Karayılan'ı gösterdiğini anımsattı.Şimdi de AKP'nin CHP logosuyla sahte afişler ve broşürler ürettiği belirten Özkan, AKP'nin dezenformasyon ile seçim kazanmaya çalıştığını söyledi. Özkan, "YSK'nin derhal kirli propagandayı engellemesi lazım" diye seslendi.

Özkan, CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) AKP'nin bu afişleri asmasına engel olunması için başvuru yaptığını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi direnişinin 856’ncı gününde akademisyenler arkalarını 582’nci kez rektörlük binasına döndü

SONRAKİ HABER

Lastiği patlayan servis minibüsü takla attı, 8 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...