07 Mayıs 2023 14:24

Kızılay depremin faturasını iki müdüre kesti

Maraş merkezli depremlerin faturası Kızılay’ın iki müdürüne kesildi. Kızılay’ın çadır ile konteyner şirketlerinin genel müdürleri işten çıkarıldı.

Fotoğraf:DHA

Paylaş

Deprem felaketinin ardından elindeki çadır ile gıda malzemelerini satan, afetler için konteyner stoklamayan Kızılay’da skandalların faturası iki müdüre kesildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre çadır fabrikalarının bağlı olduğu Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi’nin Genel Müdürü Ömer Faruk Özgün ile konteyner fabrikasının bağlı olduğu Kızılay Sistem Yapı Şirketi’nin Genel Müdürü Üzeyir Pala işten atıldı. Başkan Kerem Kınık ile Kızılay Yönetim Kurulu ise istifa çağrılarına rağmen hâlâ görevlerini sürdürüyor.

Depremin ardından Kızılay’ın Ahbap Derneği ile Türk Eczacıları Birliği’ne (TEB) çadır satması tepki çekmiş, Kızılay Başkanı Kerem Kınık "Bu büyütülecek bir hadise değil. Günün sonunda vatandaşımıza hizmete gitmiş” savunmasında bulunmuştu.

Kınık, bir başka açıklamasında satışı çadır fabrikalarının bağlı olduğu Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi’nin yaptığını belirtmişti. Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi’nin Genel Müdürü Ömer Faruk Özgün’ün işten çıkarıldığı bildirildi.

Afetler için hiç konteyner stoklamayan Kızılay yönetimi, fabrikaya bir kebapçıyı torpille müdür yapmıştı. Tüm bu skandallara imza atan konteyner fabrikasının bağlı olduğu Kızılay Sistem Yapı Şirketi’nin Genel Müdürü Üzeyir Pala’nın da işten çıkarıldığı öğrenildi.

BirGün’ün ulaştığı Pala, “Her şey çığrından çıktı. Orayla (Kızılay’la) ilgili konuşmak istemiyorum. Orayla bir ilgim, bağım yok artık. Daha fazla konuşmak istemiyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kırşehir’de konuşan Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyenler benden çekiniyorlar

SONRAKİ HABER

Fransa’da kitlesel 1 Mayıs ve mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...