Körfez’de işçi şenliği ve Hayat TV'yle dayanışma
Bir süredir hazırlıkları süren şenlik için, genç işçiler, İşçilerin Sesi Oyuncuları Topluluğu adıyla yeni bir tiyatro grubu ve müzik grubu oluşturuldu.
Bir zamanlar Yarımca Seramik, TÜPRAŞ gibi kamu işletmelerinin olduğu, özelleştirme ve fabrika kapatmalarla, taşeronlaştırma ve esnek çalışmanın yaygınlaştığı Körfez’de işçilerin durumunun anlatıldığı sinevizyon gösteriminin yapıldığı şenlikte, Hayat Televizyonu Emek Forum Programı Sunucusu Bülent Falakaoğlu da söz aldı.
Falakoğlu, işçi ve emekçilerin katkılarıyla kurulan Hayat Televizyonunun, emekçilerin hayatını, mücadelesini, sıkıntılarını anlatmaya devam edeceğini dile getirdi. “Bu etkinliğin de tamamen işçilerin organizasyonuyla yaptığımız, tüm dinletilerin, şiir, müzik, tiyatronun bizzat emekçi kardeşlerimizin elinden çıkması emekçilerin kültüre sanata uzak tutulmalarına inat, bu işi yapılabileceğini göstermesi çok önemli” diyen Falakaoğlu, her zaman işçilerin yanında olacaklarını söyledi.
Etkinlik, işçilerin yaptığı şiir, müzik dinletisi, İSOT’un hazırladığı “Ne Kadar Kalkındık Ama” oyununun ardından Günay Zoroğlu’nun türküleri ve halaylarla sona erdi. (KOCAELİ)
Evrensel'i Takip Et