28 Nisan 2023 09:05
Son Güncellenme Tarihi: 28 Nisan 2023 14:36

Süleyman Soylu'nun, "14 Mayıs siyasi darbe girişimidir" ifadelerine tepki yağdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini "darbe girişimi" olarak nitelendirdi. Soylu'nun açıklamalarına tepkiler yükseldi.

Fotoğraf: Mehmet Murat Önel/AA

Paylaş

İstanbul Fatih’te İstanbul İlim ve Kültür Vakfında konuşan Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada 14 Mayıs seçimlerine "darbe girişimi" dedi.

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, İstanbul İlim ve Kültür Vakfını ziyaretinde 14 Mayıs seçimlerini "siyasi darbe" ile suçladı. Soylu, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler" dedi.

Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimin kolay bir seçim olmadığına işaret ederek, "Bu seçim, herkesin bütün müktesebatını ortaya koyduğu bir seçimdir. Bu seçim, herkesin bütün birikimini ortaya koyduğu bir seçimdir. Onun için bütün birikimimizi ortaya koymalıyız. Ben koymaya çalışıyorum. Hayatımda ne kadar, nereye dokunmuşsam, her birini harekete geçirmeye çalışıyorum. Çünkü bu bizim şahsi meselemiz değildir. Bu sadece bizim memleketimizin meselesi de değildir" diye konuştu. 

Twitter’dan yaptığı paylaşımda da 14 Mayıs’ı "darbe girişimi" olarak niteleyen Soylu "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir... Fatih'te İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda dostlarla hasbihâl eyledik" ifadelerini kullandı.

TEPKİLER

Soylu'nun açıklamasına siyasi partilerde tepkiler geldi. Tepkilerden bazıları şöyle:

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: "Aynaya bakıp konuşanlar dönemi kapanacak. Eşitlik özgürlük ve demokrasinin kapılarını açacağız. Hani sandık milletin iradesiydi, nedir bu korkunuz?" 

 Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: "Gün geçmiyor ki Millet İttifakı’nın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimi açık farkla kazanacağına dair umudumuz daha da büyümesin :) Seçimi kaybetme korkusu ile 14 Mayıs’a “siyasi darbe” bile diyebilecek raddeye gelmeleri tek kelimeyle trajikomik"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: "Seçim darbe girişimiyse YSK darbe yöneticisi, sandık kurulları örgüt üyesi, oy kullanan 85 milyon da darbeci mi? Egemenlik milletindir. 14 Mayıs bu sözün ne demek olduğunu öğrendiğiniz gün olacak."

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: "Soylu “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, siyasi darbe girişimidir” demiş. Türkiye’yi cemaatlerin, emperyalistlerin, uluslararası tekellerin oyun alanına çevirdiniz. En büyük darbe sizsiniz. Oldu olacak seçimi de yasaklayın!"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

SONRAKİ HABER

Bakanlığın, avukatın ve savcının ceza istediği, cinsel saldırı şüphelisi beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa