07 Nisan 2023 12:15
Son Güncellenme Tarihi: 07 Nisan 2023 16:41

AKP "beraber yol yürümeyi" teklif etti, DSP kabul etti: "Erdoğan'ı destekleyeceğiz"

Dünkü Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından bugün de AKP heyeti DSP'ye gidip "beraber yol yürümeyi" teklif etti. DSP Başkanlık Kurulu toplanıp teklifi kabul etti ve Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

Fotoğraf: Hakan Nural/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün saat 11.00’de DSP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün de Çelik ve Yıldırım ile görüşen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AKP'nin teklifine yeşil ışık yaktı. Saat 14.00'te DSP Başkanlık Kurulu toplandı ve teklifi değerlendirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Aksakal, Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve seçime AKP listesinden gireceklerini duyurdu.

YILDIRIM: BERABER YOL YÜRÜYEBİLCEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK

Sabah gerçekleşen ziyaset sonrası Binali Yıldırım, DSP Genel Merkezi önündeki ortak basın açıklasında şunları kaydetti:

"14 Mayıs'ta bir seçim yaşayacağız. DSP denince rahmetli Ecevit'i, rahmetli Erbakan'ı anmadan olmaz. Onlar Kıbrıs harekatının Fatih'leridir. Kıbrıs, ülkemize onlardan emanettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri ile yapılan son zirvede Kuzey Kıbrıs'ı Türk devletleri teşkilatına gözlemci olarak kabul ettirdik. 780 bin kilometrekare vatan toprağında, mavi vatanda ülkemizin hak ve menfaatlerini korumada parti programımız farklı olsa da tek varan, tek bayrak ilkelerinde aynı hassasiyetlere sahip olduğumuzu teyit etmiş oluyoruz. Seçimler, ülkemizin bölgede güçlü yapısının devamı ile emperyal hedeflerin bir çekişmesi niteliğinde olacağını ön görüyoruz. Beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP'ye, Sayın Genel Başkan'a ilettik. Kendileri değerlendirecek ve ona göre hareket edeceğiz. Ziyaretimizin amacı budur."

AKSAKAL: İSTİKRARIN BOZULMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da "DSP cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması, devlet düzeninde istikrarın bozulmaması için elinden geleni yapacaktır" dedi.

Aksakal, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Yıldırım ve Sayın Çelik'e nazik ziyaretleri ve önerileri için teşekkür ediyoruz. TBMM'de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi, bunun Türk siyasetinde yeni bir dönemin de başlangıcına vesile olacağı görüşümüzü paylaştık. Bugün saat 14.00'te Başkanlık Kurulumuzu toplantıya çağırdık. Hem dünkü misafirimizin ziyaretini hem de bugünkü ziyaretin kapsamını tartışarak, sizler aracılığıyla halkımızla da paylaşarak sonrasında (AKP) bizi misafir olarak kabul ederlerse bir ziyaret yapmayı planlıyoruz."

BAŞKANLIK KURULU TOPLANTISI SONRASI "CUMHUR İTTİFAKI" AÇIKLAMASI

DSP Başkanlık Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Aksakal, Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve seçime AKP listesinden gireceklerini duyurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Duruşmada rahatsızlanan tutuklu sanık, hastanede öldü

SONRAKİ HABER

Bursa’da yıkım sırasında yaşanan arbedede polis havaya ateş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...