EMEP'in Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla seçime katılma kararı resmileşti

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Emek Partisi'nin seçime Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla katılma kararının resmileşmesinin ardından ayrıntıları Selma Gürkan'la konuştuk.

06 Nisan 2023 16:53
Son Güncellenme Tarihi: 06 Nisan 2023 17:46
Paylaş

Emek Partisinin (EMEP) seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla katılma kararı Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıklamasıyla resmileşti. EMEP'in YSK'ye yaptığı başvuruyu, YSK'nin kararını ve bu kararın bazı basın kuruluşları tarafından "Emek Partisi, Emek ve Özgürlük İttifakından ayrıldı" başlığıyla hatalı şekilde verilmesini, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan'la konuştuk.

YSK tarafından yapılan açıklamada "Emek Partisi Genel Başkanlığı (EMEP) tarafından Kurulumuz Başkanlığına gönderilen yazıda; partilerinin 24 Mart 2023 tarihinde teslim ettiği protokolle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında gireceğini beyan ettiği, ancak parti genel yönetim kurulunun yeni kararı uyarınca anılan seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçime girmekten vazgeçtikleri bildirilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Önemli uyarı: YSK’ya Emek ve Özgürlük ittifakı çatısı altında ve EMEP amblemiyle girme başvurumuzu geri çektik. EMEP adayları yine İttifak çatısında Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecektir.  Bu prosedür ittifaktan çekiliyor gibi anlaşılmamalı. Mevzu yasal mevzuattır" açıklamasında bulundu. 

Parti, seçim kararını 29 Mart'ta açıklamıştı. Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleriyle, alan boşaltma yöntemi ve çok parti-tek liste formülüyle yapılan görüşmelerde sonuca ulaşılamadığını aktaran EMEP, seçime Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla gireceğini bildirmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Vakıflara kamu kaynaklarını aktarması kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Eğitim Enternasyonali Heyeti, deprem bölgesini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...