03 Nisan 2023 14:17
Son Güncellenme Tarihi: 03 Nisan 2023 22:20

Gabonlu kadın öğrencinin ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 6'ye yükseldi  

Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabonlu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümüyle ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Dinabongho'nun telefonunda taciz mesajları olduğu öğrenildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüyle ilgili soruşturmada 6 kişi gözaltına alındı. Dinabongho'nun telefonunda para karşılığı cinsel ilişki teklifinde bulunulan taciz mesajları olduğu öğrenildi.

Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkisinde 26 Mart günü tren makinistinin hareketsiz yatan kişiyi görüp ihbarı üzerine bölgeye polis, jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Çaydan çıkarılan cesedin, Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'ya ait olduğu belirlendi. Dinabongho’nun cansız bedeni, otopsi için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 27 Mart'ta yaptığı açıklamada, “Yapılan otopsi sonucu ön raporda, herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı, herhangi bir kesici delici alet yaralanması, ateşli silah yaralanması tespit edilmediği, ölüm olayının suda boğulma şeklinde meydana geldiği, Filyos Çay'ına girmeden önce ölüm olayının gerçekleşmediği anlaşılmıştır” denildi.

Dinabongho'nun üstündeki kıyafetleri ve telefonu incelemeye alındı. Yabancı uyruklu öğrenciler ise Karabük Üniversitesi'nde 'Dina'ya adalet' diyerek yürüyüş yaptı. Başsavcılığın başvurusuyla Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararla Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'ni temsil eden avukat Kerim Bahadır Şeker'in dosyadan örnek alma ve dosyayı inceleme yetkileri kısıtlandı.

YOL GÜZERGAHINDAKİ KAMERALAR İNCELENDİ

Soruşturmayı sürdüren jandarma ve polis ekipleri, ormana giden yol güzergahındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, bir hafta boyunca yapılan incelemede, Dinabongho’nun da aralarında olduğu 6 kişinin otomobille ormana gittiklerini belirledi. Jandarma ve polisin bu sabah ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda S.Ç., İ.Ç., Y.Y. ve 2 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapıldı.

VÜCUDUNDA MORLUKLAR, TELEFONDA TACİZ MESAJLARI

Ön otopsi raporuna göre, kesici, delici ve ateşli silah yarasına rastlanmayan Dinabongho'nun ense ve böbrek bölgelerinde küçük çaplı morluklar tespit edildiği belirtildi.

Öte yandan kızın yeni telefon aldığı için eski telefonunu Gabon'a göndermeye çalıştığı sırada yardımcı olması için görüştüğü kişiler tarafından yazılı tacize uğradığı öne sürüldü. Telefonu, önce İstanbul'a göndermesi gereken Dinabongho'ya yardımcı olacaklarını söyleyen kişilerin, kendisine para karşılığı cinsel ilişki teklif ettiği mesajlar bulunduğu öğrenildi.

GÖZALTI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında 2'si yabancı uyruklu 5 kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı. Soruşturmayı genişleten ekipler, Dinabongho'nun ev arkadaşı olduğu öğrenilen üniversite öğrencisi yabancı uyruklu bir genç kızı daha gözaltına aldı. Böylece soruşturmada gözaltına alınan kişi sayısı 6'ya yükseldi. Soruşturma sürdürülüyor. 

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Karabük merkezde 26.03.2023 tarihinde Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, olayın aydınlatılması amacıyla Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük İl Jandarma ve Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa çok yönlü yapılan araştırmalar sonucu 03.04.2023 tarihinde eş zamanlı Cumhuriyet savcısından gözaltı ve arama kararı alınmış; 06.00-09.00 saatleri için alınan karar neticesinde; şüpheliler S.Ç., İ.Ç., Y.Y. ve iki yabancı uyruklu şahıs gözaltına alınmıştır. 3 Nisan sabahı belirlenen ikisi yabancı uyruklu, üçü Türk toplam 5 şüphelinin evlerinde aramalar yapılmıştır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti'nin temayül yoklamasında çıkan kavgada tv100 muhabiri saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı kuruluşunu ve seçim deklarasyonunu ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...