25 Mart 2023 09:11

AKP ile Yeniden Refah'ın ittifak protokolünde "6284" göndermesi: Aile bütünlüğü için yasalardaki hükümler ayıklanacak

Cumhur İttifakına son anda katılan Yeniden Refah ile AKP'nin protokolünde, "Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına ağırlık verilecek" ifadesi yer aldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Yeniden Refah Partisinin (Yeniden Refah) Cumhur İttifakı'na katılımıyla ilgili olarak AKP'yle imzalanan deklarasyonu Twitter hesabından paylaştı.

Saymaz, "AK Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin imzaladığı ittifak deklarasyonu. Metinde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nda 'ailenin bütünlüğünü bozucu maddelerin' ayaklanmasına ilişkin YRP’nin talebi AK Parti tarafından yumuşatılarak kabul edildi" dedi.

Saymaz'ın paylaştığı deklarasyonun "Sosyal Konular" başlığında şu ifadeler yer alıyor:

"Dil, din, ırk ve gelir düzeyi ayrımı yapılmadan 'herkes için adalet' temin edilmesine, atamalarda adalet, liyakat ve aile bütünlüğünün dikkate alınmasına, milletimizin tüm kesimleri arasında birliği, beraberliği, kardeşliği tahkim edecek manevi ve kültürel değerlere ağırlık verilmesine özen gösterilecektir.

Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fiillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir.

Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi ve gerekirse aykırı sözleşmeler dahil her türlü düzenlemelerin gözden geçirilmesi temin edilecektir.

Toplum sağlığına ilişkin sözleşmelerin milli çıkarlarımıza uygun hale getirilmesine çalışılacaktır." 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasının ardından kadınların yaşamı için hayati öneme sahip olan 6284 sayılı yasa da uzun süredir hedefteydi. Yeniden Refah Partisi de Cumhur İttifakı'na katılmak için sunduğu 30 maddeden birisinde 6284'ün kaldırılmasını istiyordu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Habertürk'te Kübra Par’ın sunduğu “Açık ve Net” programına konuk olmuş ve Cumhur İttifakı ile yapılan görüşmelerde katılım için 30 madde ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Aydal, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması talebinin yer aldığı listeyi AKP'ye ilettiklerini ve kendilerine 'hiçbir problem yok' yanıtı verildiğini söylemişti.

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için AKP’ye ilettiği şartların şunlar olduğu belirtilmişti:

"Kendi logomuzla seçimlere girilmesi

LGBT derneklerinin kapatılması

6284 kalkması ( Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun)

Süresiz nafakanın kalkması

Ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin getirilmesi"

Sonraki günlerde ittifak sağlanamamış ve Yeniden Refah'ın tek başına seçime katılacağı, Fatih Erbakan'ın da cumhurbaşkanı adayı olacağı ilan edilmişti.

Ancak, Cumhur İttifakı tarafından dün akşam YSK'ye verilen ittifak protokolünde Yeniden Refah da yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cem Adrian'ın, geliri depremzedeler için kullanılacak "Hüküm" şarkısı yayınlandı

SONRAKİ HABER

Vatandaşların kamuya olan borçlarının yapılandırılmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...