24 Mart 2023 23:23

SES Adıyaman Şube Eş Başkanı Halil Aydın: Kayıp çocuk bildirimleri geliyor

SES Adıyaman Şube Eş Başkanı İbrahim Halil Aydın, kendilerine deprem bölgesinden kayıp çocuk bildirimlerinin geldiğini belirtti.

İbrahim Halil Aydın | Fotoğraf: Şerif Karataş/Evrensel

Paylaş

Şerif KARATAŞ
Adıyaman

Maraş merkezli 6 Şubat depremleriyle birlikte kayıp çocukların durumu da gündemde. Hükümetin bu konuda şeffaf olmaması ve kamuoyuna doğru bilgilendirme yapmaması kayıp çocuklar iddialarını gündemde tutuyor.

SES Adıyaman Şube Eş Başkanı İbrahim Halil Aydın, kendilerine kayıp çocuk bildirimlerinin geldiğini belirtti. Kayıp çocuklar iddiası özellikle Adıyaman’da da gündemde. Tarikatların da etkisinin olduğu kentte bu iddiaya dair çeşitli rakamlar ortaya atılıyor. Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü binası depremde zarar görmeyen az sayıdaki kamu kurumlarından biri. Kurumun huzurevi yok, özel bakımevlerinin olduğu binalar hasarlı olduğu için tahliye edildi. Şu an kurumun bakımında şehirde çocuk yok. Depremden önce kurumda bulunan çocukların hepsi çevre illere nakledildi. Depremzede çocuklar da aynı şekilde şehir dışına naklediliyor. Şu ana kadar şehir dışına gönderilen depremzede çocuk sayısı 98.

Kurumdaki görevliler, Menzil tarikatına teslim edilen çocukların ailelerin bilgisi ve isteği dahilinde oraya gönderildiğini söylüyor. Deprem sonrası ilk günlerde yapılan sağlık ve sosyal hizmetlerin kayıt altına alınamaması sebebiyle bu süreç içinde kayda geçmemiş çocukların oraya götürülmüş olunabileceğini iddia ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetlerin Menzil Tarikatına verilen çocuklara psikososyal destek sağladığı da belirtiliyor.

“SAĞ ÇIKARILAN ÇOCUKLAR KİMLİKSİZ KAYDEDİLDİ”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adıyaman Şubesi Eş Başkanı İbrahim Halil Aydın, “Sosyal hizmet alanıyla sürekli iletişim halindeyiz kayıp çocuklarla ilgili bildirimler yapıldı. Depremde bütün ailesini kaybedenler oldu enkazdan sağ çıkarılan çocuklar hastaneye götürüldüler kimliksiz bir şekilde ve o hastanede de kimliksiz hasta olarak kaydedildi. Aslında yapılması gereken çok basit bir şeydi nerede çıkarıldıysa kaydedilmesi, hastaneye gittiğinde de fotoğraflama yöntemiyle kayıt altına alınması gerekiyordu. Bunlar yapılmadan hastaneye götürüldü oradan başka illere sevk edildi. Bize ulaşan rakam yok ama tarafımıza sürekli bildirimler yapılıyor ‘Çocuğumuz kayıp ya da ailemizden şu kayıp’ diye. Menzil Tarikatında kalan aileler var çocuk boyutunda bir bilgimiz yok” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Marmara Üniversitesinden Erdoğan'ın diplomasına ilişkin açıklama: Belgeler mevcuttur

SONRAKİ HABER

Memet Ali Alabora’nın yönettiği “Galler bir sığınak ülkesidir” filmine Londra’da büyük ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...