24 Mart 2023 16:36

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına katıldı, HÜDAPAR AKP listesinden seçime girecek

Fatih Erbakan'ın liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakına katıldı. HÜDAPAR ise 14 Mayıs seçimlerine AKP listelerinden girecek.

Fotoğraflar: Fatih Erbakan (solda), Evrim Aydın/AA  | Zekeriya Yapıcıoğlu (sağda), Ömer Yasin Ergin/AA

Paylaş

Geçen günlerde AKP'nin ittifak teklifini reddettiklerini duyuran Fatih Erbakan'ın liderliğindeki Yeniden Refah Partisi karar değiştirdi. Parti, Cumhur İttifakında yer alacağını açıkladı.

Fatih Erbakan, AKP'nin ittifak teklifini reddettiklerini, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Ancak seçim takvimine göre ittifak protokolünün sunulmasına bir saat kala Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına katıldı. İttifak protokolü bugün YSK'ye teslim edilecek.

Böylece Cumhur İttifakı seçimlere AKP, MHP, BBP ve YRP olarak girecek.

Karara dair açıklama yapan YRP'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde vatanımızın ve milletimizin âli menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakına katıldık. Hayırlı uğurlu olsun. Muhterem Genel Başkanımız saat 18.00'de detaylarla ilgili geniş bir açıklama yapacaktır" dedi.

FATİH ERBAKAN'IN İMZA SAYISI 100 BİNE UZAKTI

Cumhurbaşkanı adayı Fatih Erbakan için toplanan imza sayısı YSK'nin son verilerine göre 55 bin 527 idi.

HÜDAPAR, SEÇİME AKP LİSTELERİNDEN GİRECEK

HÜDAPAR ise ittifakta yer almayarak dışarıdan destek verecek. Parti milletvekili seçimlerine AKP listelerinden girecek. Cumhurbaşkanı seçiminde de Tayyip Erdoğan'ı destekleyecek.

CUMHUR İTTİFAKI, SEÇİM İTTİFAKI PROTOKOLÜNÜ YSK'YA TESLİM ETTİ

Cumhur İttifakını oluşturan 4 partinin genel başkan yardımcısı, seçim ittifakı protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis ve ittifaka bugün katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Bayram Sakartepe ile Selçuk Geyveli, Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolünü YSK'ya teslim etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emeklinin bayram ikramiyesi 2 bin lira oldu

SONRAKİ HABER

Fransa’da toplumsal yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...