24 Mart 2023 16:25
Son Güncellenme Tarihi: 24 Mart 2023 16:34

Emek ve Özgürlük İttifakı protokolünü sundu: "Hedefimiz halkın gerçek egemenliği"

Emek ve Özgürlük İttifakı, Yüksek Seçim Kuruluna ittifak protokolünü sundu. Protokolde, "Hedefimiz halkın gerçek egemenliğine dayanan bir demokrasinin inşasını sağlamaktır" ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisinin (TÖP) bir araya geldiği Emek ve Özgürlük İttifakı, Yüksek Seçim Kuruluna ittifak protokolünü sundu.

İttifak protokolünde, seçime girme yeterliliğine sahip Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YEŞİL SOL PARTİ) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’in imzaları yer aldı.

İttifakın bu olağanüstü süreçte emekten, barıştan, demokrasiden yana güçlerin ortak ve birleşik mücadeleyi güçlendirmesi ve kararlı bir şekilde sürdürmesinin büyük önem taşıdığı belirtilen protokolde şu ifadelere yer verildi:

"Verilecek ortak mücadele, takınılacak güçlü ve kararlı tutum, halkın acil ekonomik taleplerinin elde edilmesi ve demokratikleşme yolunda adımlar atılmasını sağlayacak bir yürüyüş olacaktır. İşçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, doğa ve insan hakları savunucularının dayanışması ve ittifakıdır. Ortak, güçlü ve kararlı bir mücadele zeminidir. 

Hedefimiz demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi ilkeler temelinde halkın gerçek egemenliğine dayanan bir demokrasinin inşasını sağlamaktır. Emek, barış, özgürlük ve demokrasi değerleri temelinde halkın egemen olduğu bir toplumsal düzen kurabiliriz. Bunu başarmak ezilen ve sömürülen halk kitlelerinin değiştirici gücüyle mümkündür.

Yurttaşların siyasi tercihlerinin Türkiye Büyük Millet Meclisine eksiksiz yansıması ve temsilde adaletin sağlanması amacıyla Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (YEŞİL SOL PARTİ), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), olarak 14 Mayıs 2023 günü gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ adı altında seçim ittifakı yaparak katılacağımızı yurttaşlarımıza saygıyla duyururuz." (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saray'ın lüks sofrasına oturan eski müftü Nimetullah Arvas, AKP'den aday adayı oldu

SONRAKİ HABER

Engin Özkoç: Milletvekili adayı olmayacağım, inşallah yürütmede buluşuruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...