20 Mart 2023 16:07

Mansur Yavaş'tan "Çalışmalara katılmayacak" iddiasına yalanlama geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, diğer genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olması halinde seçim çalışmalarına katılmayacağı iddialarını yalanladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş | Fotoğraf: Harun Özalp/DHA

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nda Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olması halinde seçim çalışmalarına katılmayacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş Habertürk'te katıldığı bir programda, "Birkaç gün vaktimiz olsaydı, 'cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar' diyecektik. Kendi gruplarının başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim" demişti. Yavaş bu konuda takdirin Millet İttifakı liderlerinde olduğunu da ifade etti. Yavaş’ın bu sözlerinin ardından, “Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, seçim çalışmalarına katılmayacağım” dediği iddia edildi.

Konuya dair açıklama yapan Mansur Yavaş İletişim Ofis söz konusu iddiayı yalanladı.

İletişim Ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, seçim çalışmalarına katılmayacağım' ifadeleri doğru değildir. Kaynağı belli olmayan, dayanaksız, teyitsiz ve 'kulis' adı altında paylaşılan bu tür haberlere itibar edilmemesini rica ederiz" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB: 40 gün geçti sorunlar hâlâ çözülmedi

SONRAKİ HABER

Bir 128 milyar dolar daha gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...