20 Mart 2023 14:14

Eşini ve kızını bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi tahliye edildi

Eskişehir'de eşi ile kızını sokakta bıçaklayıp kendisine müdahale eden bir kişiyi daha yaralayan ve tutuklu yargılanan Abdulkadir Ahmadi hakkında 22 yıla kadar hapis istendi. Ahmadi, tahliye edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eskişehir'de eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayıp bu sırada kendisine müdahale eden Hüseyin Şahin'i de (17) yaralayan Abdulkadir Ahmadi’nin (63) yargılandığı davada mütalaasını veren savcı, sanık için 14 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istedi.

Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde, geçen yıl 5 Şubat'ta Afgan Abdulkadir Ahmadi, sokak ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi bıçakla yaraladı. Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran (20) ve arkadaşı Hüseyin Şahin, kadınların bağırışlarını duyup olaya müdahale etti. Şahin de yere düşürdüğü Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan Ahmadi'yi bıçakla yaraladı. Gözaltına alınıp tutuklanan Tolga Daşkıran, 3 gün sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Abdulkadir Ahmadi ise 6 gün sonra taburcu edilip tutuklandı.

22 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ, TAHLİYE EDİLDİ

Eskişehir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına; tutuklu sanık Ahmadi, tutuksuz sanık Daşkıran, tutuksuz sanık-şikayetçi Hüseyin Şahin, Ahmadi'nin yaraladığı eşi ile taraf avukatları katıldı. Mütalaasını açıklayan savcı, 3 kişiyi bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi hakkında 'eşini öldürmeye teşebbüs' ile 'kasten yaralama' suçlarından toplamda 14 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Savcı, Tolga Daşkıran ile Hüseyin Şahin hakkında ise 'meşru savunma' hükümleri çerçevesinde beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Abdulkadir Ahmadi'nin tahliyesine, duruşmanın da ertelenmesine karar verdi. (Eskişehir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Oya Ersoy’dan deprem bölgesindeki engellilerin sorunları için araştırma komisyonu önerisi

SONRAKİ HABER

Yeniden Refah Partisi Cuhmur İttifakı'na katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...