19 Mart 2023 23:13

İsviçreli bankacılık devi UBS, Credit Suisse bankasını satın alıyor

İsviçre yönetimi, ülkenin 2. büyük bankası Credit Suisse’in “küresel piyasaları sarsmaması” için harekete geçti, hükümet desteğiyle ülkenin en büyük bankası USB, Credit Suisse’i satın alıyor.

Fotoğraf: Thomas Wolf /Wikimedia Commons/ CC BY-SA 3.0 de

Paylaş

İsviçre Cumhurbaşkanı Alain Berset, “küresel bankacılık piyasasını daha fazla sarsacak çalkantılardan kaçınmak” amacıyla bankacılık devi UBS'in ülkenin ikinci büyük bankası Credit Suisse'i satın aldığını duyurdu.

Anlaşmanın değerini belirtmeyen İsviçre Cumhurbaşkanı Alain Berset, gelişmeyi “Uluslararası piyasaların istikrarı için büyük önem taşıyan bir anlaşma” olarak niteledi. Euronews’un haberine göre Berset, “Credit Suisse’in kontrolsüz bir şekilde çökmesi, ülke ve uluslararası finans sistemi için hesaplanamaz sonuçlara yol açabilir” dedi.

Financial Times’a göre UBS, Credit Suisse’i hükümetin aracılık ettiği 2 milyar dolarlık bir hisse senedi anlaşmasıyla satın alacak. İsviçreli yetkililer ayrıca şartları yumuşatmak için UBS’e 100 milyar dolarlık bir kredi limiti teklif edecek.

167 yıllık Credit Suisse, İsviçre Ulusal Bankası’ndan 50 milyar dolar (54 milyon İsviçre Frangı) kredi almış ve bu da bankanın hisse senedi fiyatında kısa süreli bir yükselişe neden olmuştu. Ancak bu hamlenin mevduat çıkışını durdurmaya yetmediği belirtiliyor.

Dünya çapında önemli ticari aktiflere sahip olan Credit Suisse, varlık yönetimi işiyle zenginlere hitap eden ve küresel şirketler için birleşme ile satın almalarda önemli bir danışman görevi görüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP’lileri taşıyan araç kaza yaptı

SONRAKİ HABER

Paris'teki grevci işçilerin lideri Vieceli: Geri adım atmayacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...