18 Mart 2023 18:45

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen vakıf, deprem bölgesinde çocuklara din dersi veriyor!

Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Umut Kervanı Vakfı'nın, depremzede çocuklara bir ilkokulda din dersleri verdiği öğrenildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Umut Kervanı Vakfı'nın, depremzede çocuklara bir ilkokulda din dersleri verdiği öğrenildi. Vakfın yöneticileri ise farklı tarihlerde Hizbullah üyeliği ve yöneticiliğinden gözaltına alınmış kişilerden oluşuyor.

Maraş merkezli depremlerden sonra bölgede Menzil Cemaati ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen bazı dernek ve vakıflar, ‘yardım’ adı altında propaganda faaliyeti yürütüyor.

Kamuoyu Menzil Cemaati’ne bağlı Beşir Vakfı’nın Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki etkinliklerini tartışırken Beşir Vakfı’nın yanı sıra birçok cemaat ‘depremzedelere yardım’ adı altında propaganda faaliyeti yürüttüğü ifade ediliyor.

Yeni Yaşam Gazetesi’nden Tolga Balcı’nın haberine göre, Emniyet Müdürü Gaffar Okan, Yazar Konca Kuriş ve yüzlerce kişinin katledilmesinin bizzat faili olan Hizbullah’a yakın vakıf ve dernekler de bu süreçte deprem bölgesinde oldukça aktif durumda. Bu yapılanmalardan biri de Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Umut Kervanı adındaki vakıf.

Vakıf üyelerinin depremin ilk günün bu yana bölgede aş evleri ve çadır yardımıyla etkinlik alanını genişletmeye çalıştığı ifade ediliyor.

ÇOCUKLARA DİNİ DERSLER VERİYORLAR

Vakfın sosyal medya hesabı üzerinden ‘depremzede çocuklara manevi rehberlik desteği sağlıyoruz’ şeklinde bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda Kahramanmaraş’ta bir ilkokulda çekildiği anlaşılan bir resim de dikkat çekiyor. Fotoğrafta çocuklara işaret parmaklarını kaldırtılarak “tekbir” çektirildiği anlaşıyor.

Vakıf üyelerine ilkokulun nasıl tahsis edildiği ise meçhul. Ayrıca insani yardım adı altında AFAD çadırlarında da vakıf üyeleri çocuklarla etkinlik düzenlemeye devam ediyor.

UMUT KERVANI KİMDİR?

Yeni Yaşam'da yer alan habere göre, vakfın başkanından yöneticisine hepsi Hizbullah üyeliğinden yargılanmış. Twitter adreslerinden yaptıkları paylaşımlarla da bu çalışmalarının propagandasını yapan vakfın mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu ve başkanı Hizbullah davalarında gözaltına alınıp silahlı terör örgütü üyeliğinden tutuklanmış isimlerden oluşuyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale Deniz Zaferi kutlandı

SONRAKİ HABER

Urfa’da şebeke suyu verilmeye başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...