18 Mart 2023 17:46

AKP, Fındıklı’da kadınlara bıçak çeken Mustafa Alyazıcı'nın adaylığını önce kabul etti sonra reddetti

AKP Rize İl Başkanlığı, Fındıklı’da kadınlara tehdit ve hakaretler savurup bıçak çekmesiyle gündem olan Mustafa Alyazıcı'nın adaylığını önce kabul etti, tepkiler üzerine adaylığı reddetti.

Mustafa Alyazıcı'nın Facebook paylaşımı

Paylaş

AKP Rize İl Başkanlığı, Fındıklı’da kadınlara tehdit ve hakaretler savurup bıçak çekmesiyle gündem olan Mustafa Alyazıcı'nın AKP'den milletvekili aday adaylığının onaylanmadığını duyurdu.

Fındıklı’da kadınlara tehdit ve hakaretler savurup bıçak çekmesiyle gündem olan Mustafa Alyazıcı'nın önce AKP'den aday olduğu açıklandı, sonra gelen tepkiler üzerine Alyazıcı'nın aday adaylığın onaylanmadığını açıkladı.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek genel seçimler öncesi milletvekilliği adaylık başvuruları AKP Rize İl Başkanlığı'nda da sürüyor. Şu ana kadar 11 ismin başvuru yaptığı ilde Mustafa Alyazıcı'nın başvurusu tartışma konusu oldu.

AKP Rize İl Başkanlığı, Mustafa Alyazıcı'nın önce AKP'den milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu, daha sonrasında ise kamuoyunda oluşan tepki üzerine adaylığın onaylanmadığı bilgisini paylaştı.

AKP Rize İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "16 Mart Çarşamba Günü İl Başkanlığımıza Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunan Mustafa Alyazıcı’nın başvurusu yapılan incelemeler doğrultusunda onaylanmamıştır.25 Mart’ta gerçekleştireceğimiz Teşkilat Temayülünde yer almayacaktır" ifadelerine yer verildi.

KADINLARA BIÇAK ÇEKMİŞTİ

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, sosyal medya hesabından yaptığı hakaretler nedeniyle kendisinden şikayetçi olan kadınlarla sokakta karşılaşan Mustafa Alyazıcı, kadınların tepkisi üzerine kadınlara bıçak çekmişti. Çevredeki yurttaşların tepkisi üzerine Alyazıcı, hızla olay yerinden uzaklaşarak elindeki bıçakla karakola sığınmıştı.Kadınlara destek için karakol ve hastene önünde toplanan yurttaşlar Mustafa Alyazıcı'nın tutuklanmasını istemişti

Daha önce de ilçedeki kadınlara hakaret eden Alyazıcı, Fındıklı ilçesinde vefat eden genç belediye işçisinin de adını kullanarak "Ercüment Şahin Çervatoğlunun önünde durmayı reddedip arkasındayız diyenler Allah sizin çocuklarınızın sonunu da Alihan Şengül gibi yapsın." demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk koruma sistemine tarikatlar "Protokolle" sokuldu

SONRAKİ HABER

DEVA'dan Yavaş'ın 'liderler milletvekili olsun' önerisine yanıt: Herkes mutabakata uygun hareket etmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...