17 Mart 2023 15:08

Oy ve Ötesi, 100 bin gönüllüyle sandıkların tümünden veri toplamayı hedefliyor

Oy ve Ötesi Derneği, düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki seçim sürecinde hedefledikleri faaliyetleri paylaştı.

Fotoğraf: Oy ve Ötesi

Paylaş

Yerel ve genel seçimlerle birlikte toplamda sekiz seçimde görev yapan Oy ve Ötesi Derneği, Impact Hub’da, KONDA Araştırma Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır’ın da katılım gösterdiği bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Oy ve Ötesi, toplantıda 14 Mayıs seçimlerinde hedefledikleri faaliyetleri paylaştı. Dernek, sürece ve seçim gününe yönelik eğitimler, gönüllü sandık müşahitliği organizasyonu ve optik karakter tanıma teknolojili mobil uygulamaları üzerinden sandık verisi sağlama faaliyetleri yürütecek. Tüm bunlar için Oy ve Ötesi, 100 bin gönüllü ile seçim günü sandıkların tümünden veri toplamayı hedefliyor.

Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hande Turan, “Siyaset sahnesindeki her türlü kutuplaşmadan uzak, barışçıl, şeffaf ve adil bir süreç için sivil katılım şart. Her görüşten vatandaşın '#DemokrasidenTarafız' söylemimizde kendisine dair bulabileceği bir şeyler olduğuna eminiz” diye konuştu.

Oy ve Ötesi Derneği, Maraş merkezli depremlerden etkilenen seçim bölgelerine özel bir çalışma da yapacak.

Derneğin Yönetim Kurulu üyelerinin sunumlarının ardından söz alan KONDA Araştırma Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır ise şunları söyledi:

“2023 seçimlerinde katılım oranı belirleyici bir rol oynayacak. 6 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarında 30 yaş altı genç seçmenin, sorunlarının siyaset marifetiyle çözüleceği konusunda inançlı ya da umutlu olmadığını gözlemliyoruz. Bu olumsuz durumu aşmamız ülkemizin demokratik gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Oy ve Ötesi’nin tarafsız sandık müşahitliği organizasyonu gençlerimizin katılımcı demokrasi ile tanışması ve oy vermenin ötesinde geçmeleri için önemli bir fırsat." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

15 kitle örgütünden Adıyaman için ortak çağrı: Kenti betonla değil, ortak akılla inşa edelim

SONRAKİ HABER

Hatay'da depremin 40'ıncı gününde depremde hayatını kaybedenler için 'hırisi' pişirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...