16 Mart 2023 22:44

Boğaziçi Üniversitesi'nde gönüllülerin kurduğu hayvan barınağı boşaltılıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin Hayvan Barınma Merkezi BuPaws’a ait barınak 22 yıldan sonra “Fetih Yolu Projesi” yapmak için boşaltılarak başka bir araziye taşınmak isteniyor.

Fotoğraf: BuPaws

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’nin Hayvan Barınma Merkezi BuPaws’a ait barınak 22 yıldan sonra "İstanbul Fetih Şehitlik Dergahına" yakın olması sebebiyle “Fetih Yolu Projesi” yapmak için boşaltılarak üniversitenin şartlı bağışlanan arazisine taşınmak istiyor. Alanı uzun süre emek vererek nitelikli ve hayvanlara uygun bir hale getirdiklerini ifade eden BuPaws gönüllüleri alanın taşınmasına karşı çıkıyor. Evrensel’e konuşan BuPaws gönüllüsü Berkay “Yeni hazırlanan yerde köpeklerin şu anki geniş ve özgür alanlarından hiçbir eser kalmayacak ve muhtemelen birçok hizmet alanından mahrum kalacaklar. Gruplar halinde birbirine çok yakın ve şimdikilerden çok daha küçük kafeslere bırakacaklar” diyor.

"BARINAĞIMIZDA BÜYÜK BİR EMEK VAR"

Boğaziçi Üniversitesi’nde BuPaws gönüllülerinin birçok hayvana bakım ve yuva sağladığı barınak alana BuPaws’ın açıklamasına göre “Fetih Yolu Projesi” yapmak amacıyla boşaltılarak okulun şartlı bağışlanmış arazisine geçiriliyor. Barınağın bin bir emekle kurulduğunu anlatan BuPaws gönüllüsü Berkay sahip oldukları barınağın özelliklerini “Şu anki alanda 65 köpeğin sadece 17-20 tanesi küçük alanlarda kalıyor ve onlar da her gün düzenli gezmeye çıkarılıyor; diğerlerinin kiminin kapalı ama çok geniş alanları var gruplar halinde, kimileri serbest geziyor, kimileri tasmalı duruyor dışarda. Aralarında ağır travmatik, hasta, yaşlı köpekler var; birbiriyle hiç anlaşamayan ve denk geldikleri anda öldüresiye kavga edenler var. Hepsi bunlar gözetilerek ayrı ayrı gruplandırılmış ve konumlandırılmış durumda. Muazzam bir emek ve koordinasyon var hazır durumda” şeklinde anlatıyor.

"ŞARTLI ARAZİ OLMASI ALANDAN ATILMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR"

Yeni taşınacak alanın şartlı bağışlanmış olmasının ise getirdiği bazı sıkıntılar var. Berkay bu sıkıntıları “Öğrendiğimiz kadarıyla şartlar arasında oraya çocuk oyun parkı, hayvanat bahçesi gibi alanlar için kullanılmaması da var fakat Yapı İşleri Müdürü bize ısrarla olmadığını söyledi. Arazinin çok yakınında birçok villa da var, barınaktan çıkan ses ve kokudan dolayı çevreden şikâyet gelmesi ve birkaç ay sonra da bu bahanelerle oradan da çıkarıldıkları zaman bu hayvanların gidecek hiçbir yerinin kalmayacak olması kuvvetle muhtemel. O zaman da ya hepsini belediyenin insafına bırakacaklar ya da elimizin yetmediği bir kampüse terk edecekler” şeklinde anlatıyor.

BuPaws da sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaya göre alanın şartlı arazi olmasının nedeninin “Şartlı bağışlanmış bir yer olduğu için oradan mal sahipleri tarafından davalık edilerek çıkarılmamız çok kolay. Yani aslında üniversite içinde tutuyor gibi görünerek yavaş yavaş üniversite dışına atılmamıza yol yapmak” olduğunu söylüyor.  

"CUMHURBAŞKANI TALİMATI DENİLİYOR"

Berkay yeni barınak alanını gezerken gördükleri muameleyi “Sunduğumuz tüm alternatifleri ‘Devlet o alanı istiyor’ diye kestirip attılar. Yeni alanı gezerken de sürekli ‘Burası şöyle iyi, böyle geniş, böyle güzel’ deyip emlakçı gibi pazarlamaya çalıştılar. Bugün girişte eşyaların konulduğu çadırı taşıdılar, köpeklerin kulübelerini de almak istemişler fakat ona müsaade edilmedi” diye ifade ederken BuPaws da sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada “Biz sunulabilecek tüm opsiyonları sunduk, elimizden geleni yaptık, bize aynı yaşam alanımızı kurun taşınalım dedik, ama her şeyi ‘cumhurbaşkanı talimatıyla’ kesip attılar. Yılların emeğini umurunuzda olmadan bizi bir an önce atmak için ‘kurduğunuz’ alana gömdürmeyeceğiz” diyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP'ye yapacağı ziyaret neden ertelendi?

SONRAKİ HABER

CHP'li Başarır: Ünsal Ban’ın THK Üniversitesi rektörlüğü döneminde sahte diplomalar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...