15 Mart 2023 14:34

Erdoğan Finlandiya'nın NATO üyeliği için "Verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz" dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliği ile hakkında "Verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili "Süreç neyse o süreci işleteceğiz. Üstümüze düşen görevi yapacağız. Verdiğimiz sözü tutacağız. Cuma günü gelsin Sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşüp verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz" dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nun Türkiye'ye yapması beklenen ziyaretten bir gün önce, AKP Grup Toplantısı'nın ardından Finlandiya'nın başvurusuyla ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Süreç neyse o süreci işleteceğiz. Cuma günü verdiğimiz sözü tutacağız" dedi.

Reuters’a konuşan iki Türk yetkili, İsveç ile aynı anda NATO üyeliği başvurusunda bulunan Finlandiya’nın başvurusunun Meclis tarafından nisan ortasında “yüksek ihtimalle” onaylanacağını söylemişti.

Buna göre, Finlandiya’nın başvurusu üyeliğe aynı anda başvuran İsveç’ten ayrı olarak onaylanmış olacak.

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an yakma eyleminin ardından İsveç'le görüşmeler sekteye uğramıştı.  Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü görüşmeleri 9 Mart'ta Brüksel’de, yeniden başlamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da depremin izleri

SONRAKİ HABER

Eyüp Devlet Hastanesi’ndeki sağlık emekçileri: Hiçbir yere gitmiyoruz, buradayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa