10 Mart 2023 11:41

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi: Okullar tarikat ve cemaatlerin söylem ve eylem alanı olamaz!

Eskişehir’de Hakka Hizmet Vakfı’nın okul ve pansiyonlarda “Değerler eğitimi” vermesine olur alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen “Okullar tarikat ve cemaatlerin söylem ve eylem alanı olamaz” dedi.

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi: Okullar tarikat ve cemaatlerin söylem ve eylem alanı olamaz!

Fotoğraf: Pixabay

Eskişehir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Valilikten okul ve pansiyonlarda Hakka Hizmet Vakfı tarafından değerler eğitimi verilmesine dair olur alması üzerine Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan basın açıklaması gerçekleştirdi. Alkan “Okullar tarikat ve cemaatlerin söylem ve eylem alanı olamaz!” dedi.

Depremin yıkıcı etkisinin eğitime yansımalarının yaşadığı bugünlerde, Eskişehir' e gelen öğrencilerin psiko-sosyal desteğe ihtiyacını bilimsel yöntemlerle gidermenin Milli Eğitim Müdürlüğünün temel görevi olduğunu belirten Alkan; “Milli Eğitim Müdürlüğü, asli işini protokoller ile tarikat ve cemaatlere bırakamaz. Okullarımızda yüzlerce uzman öğretmen varken,  Hakka Hizmet Vakfı gönüllüleri, okulları "Değerler eğitimi" adı altında, olur alınan müfredat dışında etkinlikler yapmaktadır” dedi.

Pedagojik formasyonunun var olup olmadığı belli olmayan, çocuklarla çalışma konusunda birikimi, donanımı olmayan vakıf ve derneklerin sırf siyasi iktidar ile kurduğu yakın ilişkiler üzerinden okullarda faaliyet yürütmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Alkan,  Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğüne şu soruları sordu;

  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gönüllüler adı altında okullara gönderilen bu insanların yeterliliklerini ne kadar bilmektedir?
  • Kendi uzman personeline güvenmeyen Milli Eğitim Müdürlüğü, değerler eğitim adı altında yapılan bu etkinlikleri denetim dışı tutarak neyi hedeflemektedir?​”

Türkiye’de özellikle siyasal iktidarın 20 yıllık döneminde okulların eğitim öğretim kurumları olmaktan çok dini faaliyetlerin, MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve cemaatler eliyle örgütlenmeye çalışıldığı mekânlar haline getirlidğini ifade eden Alkan; “Laik bir ülkede devlet eğitimi bilimsellikten uzaklaştıramaz. Türkiye’de uzun yıllardır laiklik ilkesinden uzaklaşılması ve eğitimin dinselleştirilmesi, okullar ve öğrencilere yönelik çeşitli dini faaliyetlerin yürütülmesi sürecini beraberinde getirmiştir” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et