10 Mart 2023 08:40

Kızılay'ın depremlerden sonra Menzil cemaatinden yardım kolisi satın aldığı iddia edildi

Kızılay'ın, 'Menzil Cemaati'ne bağlı Nakış Gıda'dan yardım kolisi satın aldığı öne sürüldü. İddiaya göre alım ihalesiz yapıldı.

Türk Kızılay logosu

Paylaş

Maraş depremlerinin ardından deposunda beklettiği çadırları Ahbap ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkan Kızılay ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Kızılay'ın, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra Menzil Cemaati’ne bağlı Nakış Gıda isimli şirketten gıda malzemesi ve yardım kolisi satın aldığı bunu ihalesiz gerçekleştirdiği iddia edildi.

İsmail Arı'nın BirGün gazetesinde yer alan haberinde Kızılay’ın depremzedelere dağıtmak için Menzil Cemaati’nden yardım kolisi satın aldığı iddia edildi. Depremzedeler için yapılan bu alımın ihalesiz olarak gerçekleştirildiği öne sürüldü. BirGün’ün ulaştığı Menzil Cemaati ile Kızılay yetkilileri ise tüm soruları yanıtsız bıraktı, bir açıklama yapmadı. İsmail Arı haberinde "Menzil Cemaati’ne mensup olduğu bilinen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın bu alıma aracılık ettiği, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ise bilgisi olduğu belirtiliyor" dedi.

Menzil Cemaati’ne bağlı olduğu iddia edilen ve ofisi, cemaatin İstanbul’daki merkezi olan Tuzla’daki Semerkant Kültür Merkezi’nin içerisinde yer alan Nakış Gıda’nın yöneticisi Kenan Kasap ise açıklama yapmak istemedi. Kasap, BirGün'ün "Alımı ihalesiz mi yaptınız?" sorusuna ise “Ortalık yangın yeriyken ne ihalesi?​” diye karşılık verdi. Menzil’den gıda alımına aracılık ettiği iddia edilen Kızılay Başkan Yardımcısı Yılmaz ile Kızılay Basın Müşavirliği de soruları yanıtsız bıraktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kimsesizler mezarlığında biten yaşamlar

SONRAKİ HABER

Erdoğan, OHAL ilan edilen illerle ilgili yeni kararlar imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...