09 Mart 2023 18:03

Uşak’ta yapı denetimi yapan inşaat mühendisi darbedildi

Uşak’ta, yapı denetimi yapan inşaat mühendisi ve stajyer, betona su katıldığını görüp beton dökümünü durdurması üzerine inşaatın kalıp ustaları tarafından darbedildi.

Arşiv fotoğraf: Pixabay

Reklam

Uşak’ta 1 Mart günü 4 katlı bir konutun inşaatında yapı denetimi yapan inşaat mühendisi ve stajyer, betona su katıldığını görüp beton dökümünü durdurması üzerine inşaatın kalıp ustaları tarafından darbedildi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yayımlayan Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, “Böylesine önemli bir kamu görevini yerine getirirken karşılaştığımız şiddetin hiçbir izahı, gerekçesi, affı olamaz” dedi.

6 Şubat depreminden sonra tekrardan gündeme gelen yapı denetimin önemine değinilen açıklamada, “Daha önce Ankara, Antalya, İzmir, İstanbul ve daha birçok ilde denetim sırasında yaşanan saldırılara bu kez de Uşak’taki meslektaşımız maruz kaldı. Üyemiz yapı denetim firmasında görevli inşaat mühendisi meslektaşlarımız numune aldıktan sonra gözü önünde betona su kattılar. İtiraz eden meslektaşlarımız, inşaatın kalıp ustaları tarafından darbedildi” denildi.

Olayın 1 Mart günü yaşandığı hatırlatılan açıklamada, inşaat mühendisinin ve stajyerin feci şekilde darbedilmesi üzerine darp raporu aldığı ve inşaat ustalarından şikâyetçi oldu bilgisi verildi.

“ŞİDDETİN GEREKÇESİ VE AFFI OLAMAZ”

Her bir yapı denetim çalışanının, denetim görevlerini yerine getirirken şantiyelerde aynı riskle karşı karşıya olduğunu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Denetimlerimiz sırasında yaptığımız her uyarı, düzeltilmesini istediğimiz her yanlış imalat, yaşadığımız depremleri ve daha önce defalarca yaşadığımız büyük acıları yaşamamak için. Ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki, kendi can güvenliğimiz yok. Böylesine önemli bir kamu görevini yerine getirirken karşılaştığımız şiddetin hiçbir izahı, gerekçesi, affı olamaz. Bu yüzden tüm halkımızı ve yetkilileri yanımızda durmaya, destek olmaya davet ediyoruz. Görevimizi yaparken saldırıya uğramamız halinde kamu personeline saldırı niteliğinde caydırıcı cezalar verilmesini talep ediyoruz.” (Uşak/EVRENSEL)

Reklam