08 Mart 2023 14:02

Emek Partisi'nden Mata işçilerine dayanışma ziyareti: Bu direnişi duyurmaya, yanınızda olmaya devam edeceğiz

Emek Partisi, “Mata işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla işçilerle buluşurken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla da  direnişteki kadın işçilerle birlikte pasta kesti.

Fotoğraf: Hilal Tok/Evrensel

Paylaş

Tuzla’da Birleşik Metal İş’in örgütlü olduğu Mata’da işçiler ek zam mücadelesinin 9. Gününde direnişi sürdürüyor. Dayanışma ziyaretleriyle büyüyen mücadelede işçiler, direnişi sürdüreceğini belirtiyor.

Sabah saatlerinde Tuzla Serbest Bölge önüne gelen işçiler akşam saatlerine kadar sloganlarla, halaylarla direniş alanından ayrılmıyor. Yağışlı havaya rağmen, yağmur altında direnişlerini sürdüren işçilere gün aşırı dayanışma ziyaretleri gerçekleşiyor. Direnişin 9. gününde Mata işçilerini ziyaret eden, CHP Tuzla Örgütü temsilcilileri ve yöneticileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve Emek Partisi İstanbul İl Örgütü mücadeleyi birlikte büyütme çağrısı yaptı.

İşçileri ek zam mücadelelerinde yalnız bırakmayan Emek Partisi, “Mata işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla işçilerle buluşurken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla da  direnişteki kadın işçilerle birlikte pasta kesti. Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, direnişteki işçilerle görüşerek, “Talepleriniz gerçekten de çok haklı talepler. Bu koşullarda ek zam talep etmekten başka bir çare yok aslında. O yüzden biz Emek Partisi olarak elimizden geldiği kadar, İstanbul’da, her yerde bu direnişi duyurmaya, yanınızda olmaya, bu dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” diyerek işçileri selamladı. “Bugün ziyaretimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe denk gelmesi de hakikaten çok önemli” diyen Barbaros, kadın işçilerin 8 Mart’ını kutlayarak birlikte pasta kestiler.

Emek Partisi yönetici ve üyeleriyle birlikte halay çeken işçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Mata Mata işçisi direnişin simgesi” sloganlarıyla seslerini yükseltti.

İşçiler, dayanışma ziyaretlerine ilişkin, “Bizim için direnç ifade ediyor. Dışarıdan gelen destek bizim birliğimizi, mücadelemizi büyütüyor” dedi.(İŞÇİ SENDİKA SWERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Pülümürlü veliler çocukları için tedirgin: Depremi beklemeyin önlem alın

SONRAKİ HABER

İHD depremzede kadınların taleplerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...