26 Şubat 2023 17:22

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin deprem eylemine polis müdahale etti

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin depremzedelere ilişkin Kadıköy'de yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti. En az 100 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel 

Paylaş

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Deprem Kriz Koordinasyonu'nun depremzedelere ilişkin Kadıköy'de yapmak istediği açıklama polisler tarafından engellendi. Eylemde 100'den fazla kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin “Deprem değil rantçı düzeniniz öldürdü", "Şimdi dayanışma zamanı” diyerek Kadıköy Rıhtım’da düzenleyeceği eylem yasaklandı. Yasak kararının ardından Kadıköy İskele Meydanı’na çıkan bütün yollar ablukaya alındı. Yasağa rağmen eylem için toplananları polis, darp ederek gözaltına alındı. Herhangi bir uyarı da bulunmayan polis Khalkedon’da aralarında Eğitim Sen yöneticilerinde olduğu çok sayıda yurttaşı darbederek gözaltına aldı.

Polis, basın emekçilerin de görüntü almalarını engellemeye çalıştı.

Çevreden yurttaşlar, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganı atarak gözaltına almalara tepki gösterdi.

Gözaltına alınanlar Vatan Emniyete götürüldü. 

İSTANBUL TABİP ODASI VE TTB: GÖZALTINDAKİLER SERBEST BIRAKILMALI

İstanbul Tabip Odası gözaltına alınanlar arasında deprem bölgesinde gönüllü hekimlik yapan yöneticilerinin de olduğunu belirterek "Deprem felaketine dayanışma için basın açıklaması yapmak isteyen, deprem bölgesinde gönüllü hekimlik yapmış yöneticilerimizin de aralarında olduğu hekimler ve çok sayıda kişi Kadıköy’de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır" çağrısı yaptı.

Türk Tabipleri Birliği de yaptığı açıklamada "Kadıköy'deki basın açıklamasında, deprem bölgesinde gönüllü hekimlik de yapmış tabip odası ve kol yöneticilerimizin arasında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Güvenli yaşam olanağı sağlayamayanlar güvenlikçi anlayışa son vermeli, gözaltındakiler serbest bırakılmalıdır." ifadelerine yer verdi. 

EMEP: DEPREM BÖLGESİNDE ORTADA OLMAYAN DEVLET KADIKÖY'DE GÖZÜKTÜ

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü de sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Deprem bölgesinde, enkaz başlarında, halkın ihtiyacında ortada gözükmeyen devlet bugün Kadıköy'de gözüktü. İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Kadıköy'de yapacağı basın açıklamasına yapılan müdahalede gözaltına alınan herkes derhal serbest bırakılsın!" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Çocuk Komisyonu: Depremzede çocukları siyasal propagandanıza alet etmeyin

SONRAKİ HABER

Enerji Bakanı Dönmez: Afşin Elbistan’daki 2 termik santralda sorun oluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...