24 Şubat 2023 21:01

Gelecek Partili Özdağ'ın iddiası: YSK seçimleri “iktidar lehine” ertelediğini açıklayacak

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ seçimlere ilişkin açıklama yaptı, YSK'nin 'iktidar lehine' seçimin erteleneceğini öne sürdü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Maraş merkezli depremlerin ardından seçimlerin ne zaman olacağına yönelik tartışmalar devam ediyor.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da, seçimin ertelenmesine dair yeni bir iddia ortaya attı. Özdağ, AKP'nin seçimlerin zamanında yapılmasına ilişkin bir görüntü vereceğini ancak top YSK'nin önüne geldiğinde 'iktidar lehine' seçimin erteleneceğini öne sürdü.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Uyarıyoruz!!! İktidarın milletimize yeni bir oyun hazırlığının duyumlarını alıyoruz" ifadelerini kullanan Özdağ, YSK'nin seçimlere ilişkin alacağı tutumun şu şekilde olacağını öne sürdü: "Depremde yer değiştiren milyonlarca seçmenin oy kullanması teknik imkansızlıklar sebebiyle mümkün değil diyerek seçimleri 'iktidar lehine' MAKUL BİR SÜRE ertelediğini açıklayacak"

Özdağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Uyarıyoruz!!! İktidarın milletimize yeni bir oyun hazırlığının duyumlarını alıyoruz. Saray'ın karanlık dehlizlerinde kotarılan plan özetle: AK Partisi, deprem felaketi sebebiyle güya böyle bir zamanda seçim konuşulmaz diyerek hassas/vicdanlı bir role bürünmüş durumda.

Cumhur koalisyonunun kesinlikle seçimden kaçmayacağı, zamanında yapacağı, hatta YSK yetiştirebilirse 14 Mayıs’ta bile seçim yapmak istediği propagandası hız kazandı. Ve fakat alttan alta deprem sebebiyle birtakım teknik (!) sorunların varlığı da pompalanmaya başlandı.

"İKTİDAR SEÇİME GİTMEK İSTEDİĞİ ALGISINI GÜÇLENDİRECEK"

İktidar yetkilileri/sözcüleri ve kalemşörleri bu teknik sorunların esasen seçmen iradesinin sandığa tam olarak yansımayacağını işlerken iktidar EYT dahil belli başlı düzenlemeleri Meclis'ten geçirerek seçime gitmek istediği algısını güçlendirecek. Kamuoyuna (özellikle dünya kamuoyuna) seçimden kaçmayan, bahanelere sığınmayan, kendine güvenen, yasalara bağlı bir yönetim profili çizecek ki meşruiyetine halel gelmesin. İşte Cumhur koalisyonu da tam olarak böyle olmasını isterken top YSK’nın önüne gelecek.

"YSK SEÇİMLERİN ERTELENDİĞİNİ AÇIKLAYACAK"

YSK nasıl ki son anayasa referandumunda seçmen iradesine zarar vermez diyerek yasalara aykırı olarak milyonlarca mühürsüz oy pusulasını geçerli saydı ve bu ucube sisteme yol açtı ise yine bir şekilde benzer bir karar alacak. Bu sefer de depremde yer değiştiren milyonlarca seçmenin oy kullanması teknik imkansızlıklar sebebiyle mümkün değil diyerek seçimleri “iktidar lehine” MAKUL BİR SÜRE ertelediğini açıklayacak. Gerekçe; seçmen iradesinin sandığa sağlıklı yansımayacağı.

"BİZ YAPMADIK ONLAR YAPTININ HAZIRLIĞIDIR'

Kalın’ı irisi tekmili birden iktidar yetkilileri teknik sorunlar ve seçmen hareketliliğinden bahsederek kesinlikle seçimlerin olmasını istiyoruz ama YSK ne der biz bilemeyiz diyor. Sizin bu ali cengiz oyunlarınızdan milletçe bıktık usandık.

YSK ne der biz bilemeyiz sözü, sizin altını şimdiden doldurduğunuz biz yapmadık onlar yaptının hazırlığıdır. YSK sizin iradeniz dışında bir karar verebilir mi? Çocuk mu kandırıyorsunuz! Buradan uyarıyorum; Karnınızdan konuşmayı, milletimize oyun kurmayı aklınızdan geçirmeyin." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun Emek Ve Demokrasi Güçleri’nden depremzedelerle dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Deprem nedeniyle durdurulan spor organizasyonları yeniden başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...