24 Şubat 2023 17:28

340 URL adresi ve internet sitesine erişim engeli getirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talebiyle Ankara 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından 340 URL adresi ve internet sitesine erişim engeli getirildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 21 Şubat tarihli talebiyle Ankara 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından 340 URL adresi ve internet sitesine erişim engeli getirildi. Erişim engeli kararıyla Avesta ve Rudaw'ın internet siteleri, Podcast kanalı Hûrbînî, JINHA ile Xwebun gazetesinin hesapları, MA'nın Kürtçe Twitter ve Telegram adresleri de engellendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 21 Şubat tarihli talebiyle Ankara 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından 340 Twitter, Facebook, Telegram ve Youtube URL adresleri ve internet sitesine erişim engeli kararı alındı.

Çok sayıda kişiye ait adreslerin de yer aldığı erişim engeli getirilen adresler arasında Mezopotamya Ajansı’nın (MA) Telegram adresi, MA Kurdi ve Jinnews Türkçe’nin twitter adreslerindeki birer paylaşıma, Ronahi TV’nin youtube kanalı, Gazeteci Erdal Er’in youtube kanalı, Nuçe TV’nin telegram adresi Aryen Tv’nin Twitter adresi de yer aldı.

Kürtçe podcast kanalı Hûrbînî ve Jin Haber Ajansı'nın (JINHA) Twitter hesaplarına Türkiye'den erişim engellendi. Kürtçe yayın yapan Xwebun gazetesinin hesabı, Twitter tarafından askıya alındı.

GEREKÇE "DEVLET KURUMLARINA GÜVENİN AZALTILMASI"

Hakimliğin “terör örgütü propagandası” iddiasıyla erişim engeli getirdiği URL ve internet siteleri için verdiği kararda “Talebe konu URL adreslerinden toplumun devlet kurumlarına olan güvenini azaltılmasının amaçlandığı, örgüt propagandasının yapıldığı görüldüğü…” ifadelerine yer verildi.

Hukukçu ve Akademisyen Prof. Dr. Yaman Akdeniz, erişim engeli kararını kabul eden hakimin Ekşi Sözlük’ü kapatan hakim olduğunu belirtti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Depremin 19. günü - Deprem bölgesinden canlı bağlantılarla değerlendirdik

SONRAKİ HABER

Konya'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...