21 Şubat 2023 16:01

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen depremzedeleri savundu ifadeye çağrıldı

Antep'te patronların işçileri çalışmaya zorlamasını ve kent merkezindeki çadırların kaldırılmasını eleştiren BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ifadeye çağrıldı.

Ekran görüntüsü BİRTEK-SEN'in yayınladığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen depremin ardından, patronların işçileri çalışmaya zorlamasını ve kent merkezindeki çadırların kaldırılmasını eleştiren BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ifadeye çağrıldı.

Dün Defne’de meydana gelen deprem, Maraş merkezli büyük depremden etkilenen Antep’te de hissedildi. Maraş depremi sonrası merkeze kurulan çadırların bir süre sonra Valilik ve Emniyet talimatıyla kaldırıldığı Antep’te önceki gün halk deprem nedeniyle sokağa çıktı. İşçiler patronlar tarafından çalışmaya zorlanırken, aileleri ise kalabilecek bir çadır bulamadı. Bunun üzerine BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de işçilere çalışmama çağrısı yaptı.

Türkmen, halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle gerçeğe aykırı bir bilgiyi alenen yaymak iddiasıyla bugün Güvenlik Şube Müdürlüğüne ifade vermeye çağrıldı. İfadesinde üç dört gün önce çadırların toplatıldığını hatırlatan Türkmen, “Dünkü deprem sonrasında yüz binlerce insan sokaklara döküldü ve başlarını sokacak çadır olmadığı için sokakta kaldılar. Bu mağduriyetin sorumlusu çadırların toplanılmasına karar verenlerdir. Biz de bunun sorumlularını eleştirdik. Burada halkı yanıltıcı bir bilgi yoktur. İkincisi, son depremin yarattığı korku ve paniğe rağmen bu paniğin içinde işçileri çalışmaya zorlayan patronlara tepki gösterdik. Burada da herhangi bir yanıltıcı bilgi yoktur. Ortaya çıkan bu mağduriyete karşı demokratik tepkilerimizi dile getirerek Anayasa’nın ve yasaların bize verdiği düşünce ve ifade özgürlüğümüzü kullandık” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başsavcılık, Hatay Adalet Sarayı'nda sevk ve sorgu işlemlerinin devam ettiğini açıkladı

SONRAKİ HABER

61 avukattan Erdoğan ve bakanları hakkında Maraş depremleriyle ilgili suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...