"Barınacak yerimiz, kiralayacak paramız yok"

Antep’in Şehitkamil İlçesinde yaşayan Suriyeli ailenin evlerinde depremden kaynaklanan ciddi yıkım var. Aile, barınacak yeni bir yer istiyor.

19 Şubat 2023 12:16
Paylaş

Antep’in Şehitkamil İlçesi Yaprak Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli ailenin evlerinde depremden kaynaklanan ciddi yıkım var. Evlerden birinin salonunun duvarı, diğerinin ise ikinci katına çıkan merdivenlerin olduğu duvar yıkılmış. İki evin de içinde, yıkılan duvarlar haricinde de çatlaklar ve göçükler oluşmuş durumda. Merdiven duvarının yıkılması sebebiyle katlar arası iniş çıkış da oldukça zorlu bir hale gelmiş.

Deprem sebebiyle bacağına düşen taşlarla sakatlanıp ameliyat olan Omar’ın dikişleri iltihaplanmış ancak hastaneye almamışlar. Ayrıca yine gerekçe göstermeden 9 aylık hamile eşini de hastaneye almadıklarını söyleyen Omar, bacağı sebebiyle çalışamaz duruma geldiğini söylüyor.

Battaniye, gıda ve nakit paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyen aile, devletten de kendilerine barınacak ev beklediklerini söylüyor. Belediyenin, “Biz size diyene kadar orada kalın” dediğini belirten aile, evin kalınacak bir yanı olmadığını belirtiyor.

Sürekli deprem olacak paniği ile beklediklerini, çocuklarının da uykudan deprem olacak korkusuyla uyandığını söyleyen aile, ‘’Barınacak yerimiz, kiralayacak paramız yok’’ dedi.  Aile, evin koşulları sebebiyle tuvalet ve banyo ihtiyacını gideremediğini de söylüyor. 

Aile, kendilerine yardım kolilerini getiren Nar Sanat Derneği’ne, kendilerini yalnız bırakmayıp dayanıştığı için teşekkür etti. (Antep/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Deprem bölgesindeki çocuk travmalarını konuştuk: Çocuk ve gençlerle doğru iletişim önemli

SONRAKİ HABER

AFAD: 5-6 arası artçı sarsıntı sayısı 40 olarak ölçüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...