13 Şubat 2023 14:58

SOHR: Türkiye İHA ile Kobane’de SDG aracını vurdu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, “Bir Türk insansız hava aracının” Kobanê’nin batısında SDG üyelerini taşıyan bir askeri aracı vurduğunu ve saldırıda ölen ve yaralananlar olduğunu duyurdu.

(Arşiv) Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) “Bir Türk insansız hava aracının” Kobanê’nin batısında SDG üyelerini taşıyan bir askeri aracı vurduğunu ve saldırıda ölen ve yaralananlar olduğunu duyurdu.

Londra merkezli SOHR’un internet sayfasındaki haberde, “Bunun, ülkeyi vuran yıkıcı depremin ardından Türkiye tarafından gerçekleştirilen ilk insansız hava aracı saldırısı olduğu belirtiliyor. Buna göre, 2023 yılının başından bu yana Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğusunda Özerk Yönetim tarafından kontrol edilen bölgelere Türk insansız hava araçları tarafından gerçekleştirilen saldırıların sayısı dokuza yükselmiş oldu. Bu saldırılarda üç sivil, dört askeri personel ve bir şoför olmak üzere sekiz kişi hayatını kaybetti, üçten fazla kişi de yaralandı” ifadeleri kullanıldı.

Bölgedeki Kürt haber ajansı olan ANHA’nın haberine göre de SDG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, bir SDG’linin yaşamını yitirdiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da sağlık çalışmalarına katılan TTB Koordinatörü: “Aşı gelmedi, gelse de soğuk zinciri yok”

SONRAKİ HABER

Bakan Özer: Deprem bölgesinde 24 okul yıkıldı, 1 Mart tarihini öteleyebiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...