10 Şubat 2023 20:30

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç "Suriyeliler yardım tırını yağmaladı" iddialarını yalanlandı

"Suriyeliler Fenerbahçe tırını yağmaladı" haberi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri tarafından yalanlandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Depremle ilgili haberler sosyal medyada yayılmaya devam ederken, Twitter’da bazı kullanıcılar Fenerbahçe Spor Kulübü’nün deprem bölgesine gönderdiği yardım tırının yolda Suriyeliler tarafından yağmalandığı iddia etti.

Teyit, konuyla ilgili Fenerbahçe yetkililerine ulaştı, yetkililer böyle bir durumun söz konusu olmadığını iletti. Başta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olmak üzere Fenerbahçe SK Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş iddiaları yalanladı. Tırın yağmalandığına yönelik somut bir kanıt da bulunmuyor.

8 Şubat'ta Fenerbahçe tırlarından birinin yağmalandığı iddiası hızla gündem oldu. Özellikle fotoğraftaki ters kelepçeli dokuz kişinin Fenerbahçe tırını yağmalayan Suriyeliler olduğu ve Çevik Kuvvet tarafından yakalandıkları iddia edildi.

"TIRLARIMIZIN YAĞMALANMADIĞINDAN YÜZDE YÜZ EMİNİZ"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Tırlarımızın yağmalanmadığından yüzde yüz eminiz" açıklaması yaptı. Ali Koç, "14-15 saat yolu var, tek şoför gidiyor. Allah yolunu açık etsin. Tırları da bize sağlayan bütün firmalara teşekkürler. Bir tır dolunca hemen yerine boş tır geliyor, dolduruyoruz. Bütün nakliye firmalarına teşekkürler. Onlar da kendi alanlarında, ellerinde ne güç varsa bize tahsis ettiler. 14-15 saat yol gidiyorlar. Yolda bizi arıyorlar. Vardıkları zaman video çekiyorlar. Teslim ettikleri kurum, kişi kimse, bize iletiyorlar. Onun için de bizzat tırlarımızın yağmalanmadığından yüzde yüz eminiz." diye konuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş da katıldığı yayında iddianın doğru olmadığını ve tırların sorunsuz şekilde İstanbul’a döndüğünü ifade etmişti.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan da Fenerbahçe TV’de iddianın doğru olmadığını açıklamıştı. 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te çadırlar kalabalık, insanlar dönüşümlü kalıyor

SONRAKİ HABER

Hastanelerde tedavi gören 175 depremzede çocuğun refakatçısı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...