10 Şubat 2023 01:55
Son Güncellenme Tarihi: 10 Şubat 2023 02:06

Şamlı TikTok kullanıcısı: Türkiye'de acı çeken çok insan var ama biz de acı çekiyoruz, biz de insanız!

Maraş merkezli depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Suriye'de yaşayan TikTok kullanıcısı, "Türkiye'de acı çeken çok insan var ama biz de acı çekiyoruz, biz insanız! Yardımınıza ihtiyacımız var" dedi.

Ekran görüntüleri, '@patriciaa674' TikTok hesabının videosundan alınmıştır.

Paylaş

Şam'da yaşayan TikTok kullanıcısı genç kadın, deprem sonrası Suriye'ye yönelik yardımların yetersizliğine tepki gösterdi. Hesabından paylaştığı videoda, "Türkiye için çok üzgünüm. Biliyorum, Türkiye'de acı çeken çok insan var ama biz de acı çekiyoruz! Biz insanız! Yardımınıza ihtiyacımız var" dedi.

SURİYE'DE BİNLERCE KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Maraş merkezli depremlerin büyük yıkım yarattığı Suriye kentlerinde durum ciddiyetini koruyor. Savaşın yarattığı sosyal ve ekonomik yıkımın üzerine gelen deprem, kış koşullarının da etkisiyle büyük bir felakete neden olmuş durumda. Anadolu Ajansının paylaştığı son bilgilere göre Suriye'nin çeşitli bölgelerinde deprem sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3317'ye, yaralananların sayısı 5 bin 245'e çıktı.

"YARDIMINIZA İHTİYACIMIZ VAR"

Açıklamasında "Suriye halkının sesinin duyulmasını istiyorum. Acı çekiyoruz" notu bulunan "@patriciaa674" isimli TikTok hesabının sahibi genç kadın, deprem sonrası Suriye'ye yönelik yardımların yetersizliğine tepki gösterdi.

Videolarında depremin etkilemediği Suriye'nin başkenti Şam'da yaşadığını belirten genç kadın, 2 gün önceki paylaşımında şunları dile getirdi:

"Gerçekten iğreniyorum şu an. Suriye’de yaşıyorum ve burada 7 yıldır savaş var. Biz bu şehirde çok acı çektik, anladınız mı, çok acı çektik! Sevdiğimiz insanları kaybettik. Elektriğimiz yok, gazımız yok, hiçbir şeyimiz yok! Normal bir insanın ihtiyaç duyacağı hiçbir şeye sahip değiliz! Ve şimdi deprem oldu. Tek bir insan bile bize yardım etmeye çalışmadı. Biliyorum Türkiye’de yaşandı. Türkiye için çok üzgünüm. Biliyorum, Türkiye'de acı çeken çok insan var ama biz de acı çekiyoruz! Biz insanız! Şu saçmalığı kesin, bize yardım etmemeyi kesin! Ne yaptık biz? İnsanız biz! Savaşın olması, yaşananlar bizim suçumuz değil! Yardımınıza ihtiyacımız var. İnsanlar ölüyor, gidecek yerleri yok! Evleri yıkıldı, bütün aileleri, çocukları bile şimdi ölü. Lütfen bunu paylaşın ve insanların Suriye'nin acı çektiğini bilmelerini sağlayın. Bağışlayabileceğinizi bağışlayın."

"EVLERİ, AİLELERİ YOK, PARALARI YOK…"

Suriye'de doğmuş olmanın Suriyelilerin suçu olmadığını vurgulayan genç kadın, "Pasaportlarımız dünyanın herhangi bir yerine gitmemize izin vermiyor. Bizim suçumuz değil! En azından ölmekte olan insanlara yardım edin. Şu an evleri, aileleri yok! Nereye gideceklerini de bilmiyorlar çünkü paraları yok. Lütfen yardım edin ve durumun farkında olun" çağrısında bulundu.

"BAĞIŞLAYABİLECEĞİNİZİ BAĞIŞLAYIN"

"Medyanın 'Suriye’ye yardım ediyoruz' söylemleriyle sizi kandırmasına izin vermeyin" diyen kadın, depremin ardından Türkiye ve Türkiye üzerinde uçan uçakların verilerini göstererek "Suriye’ye uçan tek bir uçak yok! Tek bir uçak bile! Lütfen paylaşın! Lütfen bağışlayabileceğiniz ne varsa bağışlayın" çağrısını yaptı.

Genç kadın, TikTok hesabında Suriye'de yaşamanın güçlüklerine dair çeşitli videolar paylaşıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD Diyarbakır: Yardım dağıtımında rencide edici davranışlar var

SONRAKİ HABER

İkinci depremin merkez üssü Elbistan'da "arama çalışmaları tamamlandı" açıklamasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...