08 Şubat 2023 18:44

Erdoğan, Hatay'da kurtarma çalışması yok diyenlere "haysiyetsiz" dedi

Erdoğan, Hatay'da yaptığı açıklamada "Elbette eksiklikler var. Şartlar böylesine büyük bir felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir" dedi, eleştirilere ve muhalefete hakaretlerle yanıt verdi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Depremin üçüncü gününde Maraş depremlerinden en çok etkilenen illerden Hatay'da açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elbette eksiklikler var. Şartlar Böylesine büyük bir felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir" dedi. Erdoğan, eleştirilere ve muhalefete hakaretler ederek "Haysiyetsiz", "Namussuz", "Şerefsiz" gibi ifadeler kullandı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay'da açıklama yaptı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Elbette eksiklikler var. Şartlar çok açık net ortada. Böylesine büyük bir felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir.

Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. Ayrıca 10 ili kapsayan OHAL kararı alarak süreci hızlandırdık.

Gereken her adımı atarak kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacak, kimseyi mağdur etmeyecek bir afet yönetimi yöneteceğiz.

Bu dönem bir bilik beraberlik dönemidir. Böyle bir dönemde hâlâ basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben şu anda hazzedemiyorum. Üzerimde bulunan makamın sorumluluğu olmamış olsa ben bugün böyle konuşmam, çok daha farklı konuşurum.

Mevcut hükümet tüm imkanlarını seferber ederek adımlarını atmış ve bu ara dönemde tüm depremzedelere 10'ar bin lira verme kararını Maraş'ta açıkladım. Bu son değil. 10 vilayetimizin 10'unda TOKİ'nin yönetimindeki tüm müteahhit firmaları devreye sokmak suretiyle hem enkaz kaldırmaları hızlandıracağız, bunun yanında da konut yapımını hızlandıracağız. Bunlar bizim bildiğimiz işler, biz bunları yaparız. Biz bu konularda kendimizi ispatlamış bir hükümetiz. 60'ı aşkın ülkeden birçok destekler, yardımlar geliyor. Azerbaycan, İsrail, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt desteklerini vermiş durumda.

Bugün bizim için sınama günüdür. Bu millet bugüne kadar nasıl bunları sınayarak atlattıysan bunu da atlatacaktır.

Türkiye genelindeki vefat sayısı 9 bin 57. 

Hatay'daki vefat sayısmız şu an itibarıyla 3 bin 356. 

Yaralı sayısı ülke genelinde 52 bin 979. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

Şu an itibarıyla Hatay'ımızda asker, polis, jandarma toplamda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor. Bununla ilgili olarak da bazı haysiyetsiz, açık konuşuyorum, namussuz kişiler, kampanya yaparak 'Hatay'da biz asker, jandarma, polis göremedik' gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz şereflidir ama bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız.

Sağlık çalışanlarında da 9 bin 179 personel burada akredite ve çalışıyor.

Burada yıkık bina sayımız 2 bin 749. 170 ekip ve 5 bini aşkın arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 18 ülke yabancı olarak buradalar. Arama kurtarma çalışmalarına katılıyorlar.

Hatay'da da üniversite hastanemiz bu akşamdan itibaren aktif olarak göreve katılacaktır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, sosyal tesisini depremzede gazetecilere açtı

SONRAKİ HABER

ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kolu arama kurtarma çalışmaları için Hatay’a gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...