06 Şubat 2023 17:46

ODTÜ bileşenlerinden deprem illerine yardım kolisi hazırlığı

ODTÜ öğrencileri, toplulukları ve ODTÜ Mezunlar Derneği, depremden etkilenen illere yardım göndermek için çalışmalara başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ öğrencileri, toplulukları ve ODTÜ Mezunlar Derneği,  Maraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından  Vişnelik’te ihtiyaç listesi hazırlanarak, deprem bölge illerine yardım göndermek için hazırlıklara başladı.

Pek çok il, Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından yine Maraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğündeki depremle tekrar sarsıldı. Binlerce can kaybı ve yaralaının olduğu bildirilen deprem bölgesine Türkiye’nin pek çok yerinden yardım için seferberlik başladı.

ODTÜ öğrencileri, toplulukları ve ODTÜ Mezunlar Derneği, Vişnelik’te depreme dair neler yapılabileceği, dayanışmayı nasıl örebileceklerini konuşmak üzere yan yana geldi. Toplantıda ihtiyaç bölgelerinin Maraş, Antep, Hatay ve Malatya’da yoğunlaştığı konuşuldu. Belirlenen ihtiyaç listesindeki eşyalar Mezunlar Derneğinde toplanacağı ve Mezunlar Derneği tarafından kaldırılacak araç ile yardımlar deprem bölge illerine ulaştırılacağına karar verildi.

Hali hazırda ODTÜ Mezunlar Derneğine gelen yardımlar deprem bölgesine götürülmesi üzerine sınıflandırma çalışması ODTÜ’lüler, mezunlar, akademisyenler ve mahalle halkı tarafından gerçekleştiriliyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şiddetli rüzgar nedeniyle Kız Kulesi'nin brandası düştü, iç kısmı gözüktü

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Özener: Marmara depremini tetiklemesi teorik olarak mümkün değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...