05 Şubat 2023 17:07

CHP ve İYİ Parti’de cumhurbaşkanı adayı toplantıları

Millet İttifakı, aday çalışmalarını hızlandırdı. Kılıçdaroğlu 9 Şubat’ta milletvekilleri ve Parti Meclisini, Akşener de 11 Şubat’ta Genel İdare Kurulu’nu toplayacak.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Millet İttifakı, 13 Şubat’a gerçekleştireceği toplantı öncesinde, cumhurbaşkanı adaylığı için çalışmalarını hızlandırdı. Parti genel başkanları, ittifakın belirleyeceği aday konusunda son görüşlerini bildirmek için bu hafta en üst karar alma organlarından yetki isteyecek. Kemal Kılıçdaroğlu 9 Şubat’ta milletvekilleri ve Parti Meclisini, Akşener de 11 Şubat’ta Genel İdare Kurulu’nu toplayacak.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları, 13 Şubat’ta 12'nci kez toplanacak. Saadet Partisinde yapılacak toplantıda, cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili seçimleri görüşülecek. Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’ta belirleneceğine ilişkin açıklamalar yapılsa da İYİ Partinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik itirazları nedeniyle kararın sarkabileceği ifade ediliyor. İttifakın iki büyük bileşeni CHP ve İYİ Partinin arasındaki adaylık tartışmasının, toplantı öncesinde yapılacak görüşmelerle aşılmaya çalışılacağı belirtilirken, Kılıçdaroğlu ve Akşener arasında yapılacak bir görüşme de ihtimaller arasında.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER YETKİ İSTEYECEK

Kılıçdaroğlu, 13 Şubat’ta yapılacak toplantı öncesinde Parti Meclisi ve TBMM grubunu toplayacak. 9 Şubat sabah 9.30’da Meclis grubunun, saat 12.00’de ise Parti Meclisinin yapacağı toplantılarda, Kılıçdaroğlu’na cumhurbaşkanı adayı konusunda istişareleri yürütmek ve kararlar almak üzere yetki verilmesi bekleniyor.

İYİ Parti ise CHP’den iki sonra, yani 11 Şubat’ta en üst yönetim organı olan Genel İdare Kurulu'nu toplayacak. Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi gibi birçok kritik konuda itirazlarıyla ittifakta gerilimlere neden İYİ Partide, cumhurbaşkanı ve parlamento seçimleri konuşulacak. Akşener parti kurmaylarıyla yapacağı görüşmenin ardından seçimler ve adayın belirlenmesiyle ilgili görüşünü ittifak masasında bildirecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Krallık tarihinin en büyük sağlık grevi yarın gerçekleşecek

SONRAKİ HABER

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Geçen yıl 108’i çocuk 2397 yaşam hakkı ihlali yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...