03 Şubat 2023 10:27
Son Güncellenme Tarihi: 04 Şubat 2023 13:25

Gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile 2 kişi tutuklandı

Gökçeada Belediyesine "yolsuzluk" ve "rüşvet" iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İYİ Partili Başkan Ünal Çetin ve 2 kişi tutuklanırken 3 kişi kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Burak Akay/AA

Paylaş

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İmar Müdürü Seval Duran, Gökçeada İYİ Parti eski İlçe Başkanı Hasan Erdem tutuklanırken, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale'de Gökçeada Belediyesine "yolsuzluk" ve "rüşvet" iddiasıyla 31 Ocak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Ünal Çetin dahil 5 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B. emniyetteki işlemlerinin ardından getirildikleri Çanakkale Adliyesindeki savcılıkta sorgulandı.

Soruşturmanın şüphelileri arasında başka bir suçtan tutuklu müteahhit K.Ç.'nin de bulunduğu bildirilmişti.

GÖZALTI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Operasyonda, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda Gökçeada İYİ Parti eski İlçe Başkanı Hasan Erdem de gözaltına alındı. 

BAŞKAN VE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İmar Müdürü Seval Duran, Gökçeada İYİ Parti eski İlçe Başkanı Hasan Erdem tutuklanırken, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Tutuklanan Ünal Çetin'in Bakanlık, Gökçeada Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan Seval Duran'ın ise Gökçeada Kaymakamlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında 'Rüşvet Almak Suçundan' Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma nedeniyle Çanakkale 1'inci Sulh Ceza Hakimliğinin 2023/29 nolu sorgu kararıyla 03.02.2023 tarihinde Tutuklama kararı verildiği, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın derdest olması nedeniyle adı geçen Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 03.02.2023 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında Gökçeada Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan ve tutuklanan Mimar S.D.'de Gökçeada Kaymakamlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır."

İYİ PARTİ’DEN ÇETİN ÜNAL’A DESTEK : ARKADAŞIMIZIN ARKASINDAYIZ

İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Gökçeada Belediyesi'ne 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' iddiasıyla düzenlenen operasyonla ilgili partisinin ilk başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in yanında olduklarını söyleyen Metin Ergun, "Belediye başkanımız Ünal Çetin, dedikoduya bağlı olarak tutuklanmıştır. Soruşturma dosyasında hiçbir somut delil yoktur. Üstelik tutuklamayı gerektirecek şartlar da gerçekleşmemiştir. Başkanımızın kaçma şüphesi yoktur. Ortada bir delil olmadığından, delilleri karartma ihtimali de yoktur. Gökçeada halkının oylarıyla seçilmiş ve davet edildiği takdirde savcılığa gecikmeksizin gidebilecek olan belediye başkanımız; 31 Ocak'ta saat 06.45'te evine baskın yapılarak gözaltına alınmıştır. Ellerinde herhangi bir delil olmadığı için boş yere 4 gün gözaltında tutulmuş, bu süreçte dosya sözde delillerle doldurulmaya çalışılmış ve başkanımız gözaltı süresinin son saatlerinde ancak sorguya alınmıştır. Biz İYİ Partililer olarak, tıpkı Gökçeadalılar ve bütün Çanakkaleliler gibi, seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Ünal Çetin'in yanındayız, kendisinin masum olduğundan şüphemiz yoktur. Bilinmelidir ki Gökçeadalıların siyasi iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız" diye konuştu.

“BENZER UYGULAMALAR YAPILDI”

Millet İttifakı belediyelerine karşı yakın tarihte başkaca benzer uygulamalar yapıldığını söyleyen Ergun, şöyle devam etti: "İYİ Parti, kurulduğu günden bu yana Türk siyasetinde ahlak, doğruluk ve cesaret timsali olarak pek çok yıkıcı faaliyetin muhatabı olmuş; buna benzer her türlü gayri hukuki ve gayri ahlaki girişimden güçlenerek çıkmasını bilmiştir. İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener'in öncülüğünde Türk siyasi tarihinin en muazzam politik mücadelesini bir iktidar yürüyüşüne dönüştürmeyi başarmıştır. Bu vesileyle bir kez daha belirtmek gerekir ki; iktidar partisinin gayri hukuki yöntemler ile İYİ Parti'yi tahakküm altına alma girişimleri beyhudedir. İYİ Parti, bedeli ne olursa olsun istibdada ve zulme karşı mücadelesini sürdürecek, Türk Milletini hak etmiş olduğu hür ve adil günlere taşıma gayesiyle bir an bile usanmadan mücadele etmeye devam edecektir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AFAD’ın Düzce depreminde sınıfta kaldığı ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

ABD savaş gemisi Boğaz'da demirledi: ABD Büyükelçisi Flake gemiyi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa