02 Şubat 2023 23:31

TÜPRAŞ işçileri sendikaya tepkili

TÜPRAŞ işçileri, Petrol-İş genel merkez ve şube yönetimlerinin kendilerine sormadan ek zam eylemlerini bitirme kararı almasına tepkili.

Fotoğraf:Evrensel

Paylaş

Gözde MEYDAN
Kocaeli

Günlerdir ek zam taleplerini duyurmak için iş bırakma eylemleri yapan TÜPRAŞ işçilerinin, Petrol-İş genel merkez ve şube yönetimlerinin kendilerine sormadan ek zam eylemlerini bitirme kararı almasına tepkileri sürüyor.

Bugün akşam saatlerinde Petrol-İş Kocaeli Şubesi’ne giden TÜPRAŞ işçileri şube başkan ve yöneticileri ile bir araya gelerek, şube yönetiminin istifasını istedi.

TÜPRAŞ işçileri ve şube yöneticileri arasındaki görüşme basına kapalı gerçekleştirilirken edinilen bilgilere göre 6 işyeri temsilcisi de görevlerinden istifa etmiş durumda.

Görüştüğümüz bir TÜPRAŞ işçisi “Sorduğumuz hiçbir soruya yanıt alamadık. 'İşçi zarar görmesin diye eylemi bitirme kararı aldık' diyorlar. İşçiye sordun mu ki ne istediğini? Genel başkanı getirin dedik ses yok, istifa edin dedik orada da bir ses yok. Oldukça gergin geçen bir toplantıydı. Temmuz ayını bekleyin demeye getiriyorlar” diye konuştu.

Bir başka TÜPRAŞ işçisi ise “Birileri karar alıyor ve sonradan haberimiz oluyor. Dün yaşanan tabloda gördük bizi işveren karşısında tek bırakıyorlar. Sonra da işçi zarar görmesin diyorlar. Bundan büyük zarar mı var 9,6’yı kabul etmişsin sonradan haberimiz oluyor biz kabul etmiyoruz eylem yapalım deyince de arkamızda durmuyorsun. Biz birlik olursak ne yapabileceğimizi gördük, sendikanın da buna uygun hareket etmesi gerekir. Biz pes etmiyoruz, sendika yapması gerekeni yapmıyor işçinin arkasında durmuyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin EYT'ye dair tüm önergeleri reddedildi

SONRAKİ HABER

Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na 'cinsel saldırı' iddiasıyla gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...