Aydın'da madenlerin kirlettiği suyu halka içirmek istiyorlar | Çepeçevre Yaşam

Çepeçevre Yaşam'ın bu bölümünde Aydın Söke'deki Latmos Dağları'nın maden işletmeleri tarafından talan edilmesine karşı halkın öfkesi yer alıyor.

02 Şubat 2023 21:00
Paylaş

Çepeçevre Yaşam bu hafta Latmos (Beşparmak) Dağları'nın maden şirketlerince talan edilmesine karşı halkın öfkesini ve mücadelesini konu alıyor.

Dünyadaki nadir jeolojik oluşumlardan birisi olarak gösterilen gnays kayaları, 8 bin 500 yıl öncesine tarihlenen kaya resimleri, fıstık çamları ve temiz içme suları ile bir yeryüzü cenneti olan Aydın Söke sınırları içerisindeki Beşparmak (Latmos) Dağları maden işletmeleri tarafından günbegün talan ediliyor. Yıllardır “Milli park ilan edilsin”, “Jeopark olsun”, “Eko turizm yapılsın” talepleri ile gündeme getirilen dağda korkunç bir doğa kıyımı yaşanıyor. Bununla birlikte, kuraklığın iyice kendini hissettirdiği günümüzde bölgedeki üç ilçenin içme suyu sorununu çözeceği ileri sürülerek projelendirilen iki barajın, madenlerin delik deşik ettiği Latmos Dağlarından gelen sularla dolması planlanıyor!

Özer Akdemir, bölgedeki yurttaşlarla görüşerek yaşadıklarını ve yaşam alanlarının katledilmesine karşı nasıl mücadele ettiklerini kayıt altına aldı.

Çepeçevre Yaşam her perşembe Evrensel'de. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Öz Gıda-İş Lezita’da yetki davasını kazandı

SONRAKİ HABER

Bahçelievler'de İETT otobüsü durağa girdi: 1 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...