02 Şubat 2023 15:44

Tehdit edilen Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’e destek: Yanındayız, sessiz kalmayacağız

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenleri, Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesini sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edenlerin bulunup adalete teslim edilmesini talep etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenleri, Diyarbaır Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesini sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edenlerin derhal bulunup adalete teslim edilmesini istedi.

Platform, Diyarbakır Barosu hizmet binası önünde Nahit Eren'e destek için basın açıklaması düzenledi. Platform adına ortak basın metnini DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz okudu.

MA'nın haberine göre Baro Başkanı Nahit Eren tehdit edilirken kullanılan sembollerin '90’lı yıllardaki paramiliter güçleri anımsattığını ifade eden Yılmaz, “Böylesi önemli bir süreçte söz konusu tehditlerin yapıldığı hesaplarda, 1990’lı yılların karanlığına sebep paramiliter yapılar ile bu yapıları kuran kişilerin isim ve semboller kullanılarak kentimize verilmek istenen mesajın farkındayız” dedi.

"TAHİR EİLÇİ'NİN YARASI KAPANMAMIŞKEN…"

Yılmaz, “5 Haziran 2015 tarihinde İstasyon Meydanı’nda gerçekleşen bombalı saldırı hâlâ bu kentin hafızalarında tazeliğini koruyorken, 28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’nin yarası daha kapanmamışken, Nahit Eren ve aile bireylerine yönelik bu tehditlere tabii ki sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

Tehditte bulunanların ortaya çıkarılarak adalete teslim edilmesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, “Bu suçun faillerinin tespiti ve yaşanacak tüm provokatif girişimlere karşı gereken tedbir ve önlemlerin alınmasının, başta yargı makamları olmak üzere kamu gücünü elinde bulunduranların sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

"YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALI"

Baro Başkanı Nahit Eren de dayanışma için herkese teşekkür ederek, tehditlerle ilgili gerekli yasal başvuruları yaptıklarını belirtti. Eren, “Maalesef geçmişte de Diyarbakır Barosu bu tehditlere maruz kaldı, büyük bedeller de ödedi. Başımıza gelen her şeyi bilerek bu sorumlulukları üstlendik. Lakin aile bireylerimize kadar tehdit eden bu anlayış karşısında sesiz kalmayacağız. Diyarbakır Barosu Başkanı olarak, yargı mekanlarını bu karanlık odakların bir an önce tespit edilip yargı önüne çıkarılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

81 BARODAN ORTAK TEPKİ

Nahit Eren, eşi ve çocuklarının, fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşılarak ölümle tehdit edilmesine Türkiye Barolar Birliği ve 81 ilin baro başkanlarından da ortak tepki gelmişti.

Dün yapılan “Kolluk görevlilerinin, adli makamların ve devletin dikkatine” başlıklı yazılı açıklamada “Tekrar edecek bir Tahir Elçi acısı yaşamak istemiyoruz” denilmişti.

Açıklamada “Kolluk güçleri, adli makamlar ve bütün organlarıyla devleti ciddiyete, olayın üzerine hassasiyetle gitmeye ve failleri derhal bulup cezalandırmaya  davet ediyoruz” ifadeleri yer almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kedilere tekme ile saldıran Aytuğ Koyuncu tutuklandı

SONRAKİ HABER

Şentop "Meclis çok çalışıyor" dedi, veriler yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...