02 Şubat 2023 09:58

NATO ve Japonya "daha yakın" çalışma yürütecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa ile görüştü. İkili, Japonya-NATO arasında daha yakın çalışma yürütülmesi mutabakatına vardı.

Fotoğraf: USA-Reiseblogger/Pixabay

Paylaş

Doğu Asya gezisi kapsamında Japonya'da bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, başkent Tokyo'da Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi ile görüştü.

Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre Hint-Pasifik'teki duruma dair görüş alışverişinde bulunan ikili, Japonya-NATO arasında daha yakın çalışma yürütülmesi mutabakatına vardı.

Görüşmede Ukrayna'ya saldırılarını sürdüren Rusya'ya karşı yaptırımların sürdürülmesi taahhüdü verildi.

Hayaşi, "Tarihin dönüm noktası bir zamanda güçlü bir mesaj verebilmek, temel değerleri paylaşan Japonya ve NATO için anlamlı" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşının "ortaya küresel tehditler çıkardığını" öne sürerek, NATO ile Japonya arasında daha güçlü ilişkiler kurulması gerektiğini savundu.

Stoltenberg, askeri ittifak ile Japon hükümeti arasında güvenlik dahil çeşitli alanlarda iş birliğinin önemini vurguladı ve Hiroşima'da düzenlenecek G7 Liderler Zirvesi'ne yönelik Japonya'ya başarılar diledi. (Tokyo/AA)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl'de yolcu otobüsü devrildi; 12 yaralı

SONRAKİ HABER

Kuzey Marmara Otoyolu gişelerinde devrilen işçi servisindeki 9 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...