25 Ocak 2023 16:51

Sakarya Barosu "Erkek Hakları Komisyonu" kurdu

Sakarya Barosunun kadın üyelerinin katılmadığı yönetim kurulu toplantısında “Erkek Hakları Komisyonu” kurulmasına karar verildi.

Sakarya Barosu logosu

Paylaş

Sakarya Barosunun kadın üyelerinin katılmadığı yönetim kurulu toplantısında “Erkek Hakları Komisyonu” kurulmasına karar verildi. Karar Baronun Kadın Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Talha Toçoğlu ve Av. Kadir Arslan’ın ret oyuna karşı diğer 5 erkek yönetim kurulu üyesinin oylarıyla alındı. Karara şerh düşen avukatlar kararın usule ve yönetmeliğe aykırı olduğunu söyledi.

Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, “Sakarya Barosu Başkanlığına Erkek Hakları Komisyonu kurulması yönüyle gönderilen talep dilekçesinin içeriğinin somut verilere dayanmayan varsayımsal savları içermesi, sırf erkek olduğu nedeniyle ayrımcılığa uğradığını iddia eden hiç kimsenin Sakarya Barosuna başvuruda bulunmamış ve bu konuda yakınmamış olması, baromuz bünyesinde kurulan tüm komisyonların bugüne dek dezavantajlı grupların hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurulduğu ve faaliyet gösterdiği, kaldı ki baromuz bünyesinde İnsan Hakları Komisyonunun varlığını da devam ettirdiği, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayanan sistemin ve erkek egemen bakış açısıyla devam edegelen sürecin gerek ülkemizde gerek dünyada etkinliğini sürdürdüğü, ayrıca anılan başvurunun manipülatif bir amaç taşıdığı düşüncesiyle çoğunluk görüşüne katılmıyorum” diyerek karara şerh düştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu yasaklar bize grevin gücünü öğretiyor

SONRAKİ HABER

İBB yöneticisi Saltık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...