24 Ocak 2023 17:40

İsmailağa Cemaatinde "saadet zinciri" mağduriyeti

İsmailağa Cemaatine mensup 19 kişi ‘kâr payı’ vaadiyle faizsiz kazanç elde etmek isterken ‘saadet zinciri’ yöntemi ile dolandırıldıkları iddiasıyla dava açtı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Hiranur Vakfında yaşanan çocuk istismarıyla geçtiğimiz aylarda gündeme gelen İsmailağa Cemaati bu kez de ‘saadet zinciri’ skandalıyla tartışma konusu oldu. İsmailağa Cemaatine mensup 19 kişi ‘kâr payı’ vaadiyle faizsiz kazanç elde etmek isterken ‘saadet zinciri’ yöntemi ile dolandırıldıkları iddiasıyla dava açtı.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada kimi küçük esnaf, kimi işçi 19 kişi şikayetçi oldu. Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre İsmailağa Cemaatine mensup bu kişiler, kendisini cemaatin ileri gelen isimlerinden biri olarak tanıtan Abdullah Doğan ile bir araya geldi.

Dosyada yer alan bilgilere göre görüşmelere lüks araçla giden Doğan temasa geçtiği kişilere müteahhitlik yaptığını, 2018’de ölen cemaatin önde gelen isimlerinden Metin Balkanlıoğlu’nun da parasını işlettiğini söyleyerek güven topladı. “Küçük birikimlerinizi değerlendirebilirim. Siz de kâr payı elde edersiniz” diyerek para toplayan Doğan’ın zaman içinde sisteme dahil ettiği kişilerin sayısı arttı. Sisteme dahil olan kişiler vadedilen geliri elde ettikçe çevresindekileri de sisteme dahil etti. Kısa sürede 100’ü aşkın kişiden para topladı. Bazı kişiler 5 bin lira verirken, bazıları da 200 bin lira verdi. Doğan, para aldığı kişilere senet vererek bu kişilerin herhangi bir kuşkuya kapılmamalarını da amaçladı. Doğan’ın imzasını taşıyan belge dava dosyasına girdi.

Bir süre sonra kâr paylarını alamayan kişiler zengin bir müteahhit olmadığı ortaya çıkan Doğan’ın cemaatin önde gelen bir ismi olmadığını öğrendi. Mağdurlar Doğan’dan ana paralarını da alamadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de taksi ücretlerine zam geldi

SONRAKİ HABER

Deniz Poyraz paylaşımına beraat kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...