23 Ocak 2023 15:23

AKP Milletvekili Şenel Yediyıldız: Tayyip abinin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım

AKP Milletvekili Şenel Yediyıldız: "Tayyip abiye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız ya, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım ya… Karşı çıkan cinsler var, çok pahalı bilmem ne, lahavle diyorsun."

Şenel Yediyıldız | Ekran görüntüsü, TV52 yayınından alınmıştır.

Paylaş

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, TV52'deki "Gündem" programında Samet Yaşaryıldız'ın sorularını yanıtlarken AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" sözlerini sarf etti. Yediyıldız, artan hayat pahalılığına karşı yükselen tepkilere ise "lahavle çektiğini" söyleyerek tüm dünyada dumun aynı olduğu iddia etti.

Programın sunucusu Yaşaryıldız'ın "Tayyip abiye ihanet etmeyelim dediniz. Burada birilerine bir mesaj mı vardı, bir uyarı mı vardı" sorusu üzerine AKP'li Şenel Yediyıldız şunları söyledi:

"O Tayyip abi bizim başımızda ya arkadaş. Türkiye'nin başında, partimizin başında. Dünyanın lideri. Biz bu kaz kafamızla -özür dilerim, kusura bakma- ona kendi kendimize ihanet etmek gibi bazı yollara sapıyoruz. Teşkilat için demiyorum, Türkiye'deki için söylüyorum. Yani şimdi kalkıp da böyle ucuz sebeplerle Tayyip abiye ihanet etmek, Türkiye'ye ihanet etmektir. Bak sana açık ve net söylüyorum, şu anda Ukrayna-Rusya savaşı var değil mi? Ukrayna da Rusya da Tayyip abiden bir şeyler bekliyor. Ya daha ne olacak! Tayyip abiye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız ya, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım ya… Bunları şey olsun diye söylemiyorum ya. Bu resme biz kalkacağız bir şeyler söyleyeceğiz. Biz bu memleketin insanı değiliz o zaman. Dünyada böyle bir lider olacak, o liderin ülkesinde kendine karşı çıkan insanlar olacak… Nasıl görürsün? Şimdi bir yere gidiyorsun, hani böyle karşı çıkan cinsler var hep gittiğin yerde. Çok pahalı bilmem ne, yiyemiyoruz, içemiyoruz, gezemiyoruz falan. Lahavle diyorsun ya. Dünyada pahalılıktan şikayet etmeyen bir ülke var mı?"

MECLİSTE TEK KELİME ETMEYEN VEKİLLER ARASINDA

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre AKP'li Şenel Yediyıldız, 2022 yılında Meclis Genel Kurulu'nda hiç konuşmayan 125 milletvekili arasında yer alıyor. Bu vekillerin 103'ü AKP'li.

DAHA ÖNCE DE ERDOĞAN'DAN PEYGAMBER GİBİ BAHSETMİŞTİ

Şenel Yediyıldız, 2021 yılında katıldığı bir nikahta yaptığı konuşmada da "Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum" diyerek Recep Tayyip Erdoğan'dan peygambermiş gibi bahsetmişti.

"Sünnet" kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki karşılığı, "Hz. Muhammed'in Müslümanlarca uyulması gerekli sayılan davranışları ve herhangi bir konuda söylemiş olduğu söz" şeklinde. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetinde yaşamını yitiren Raif Çatan’ın davası 27 Mart’ta ertelendi

SONRAKİ HABER

“Van Gölü havzasının ocak ayı uydu görüntüsü adeta felaket manzarası”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...