19 Ocak 2023 16:43

Avrupa Parlamentosu İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü ilan etti

Avrupa Parlamentosu temsilcileri, İran'daki protestoların bastırılmasını kınayan ve İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü ilan eden 32 maddelik kararı onayladı.

İran Devrim Muhafızları ordusu logosu: Wikipedia

Paylaş

Avrupa Parlamentosu temsilcileri, İran'daki protestoların bastırılmasını kınayan ve İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü ilan eden 32 maddelik kararnameyi onayladı. Bu kararname aynı zamanda İran'daki idamların durdurulması ve Ali Hamaney ile İbrahim Reisive ailelerine yaptırım uygulanması çağrısında bulunuyor.

Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamaya göre, hazır bulunan 638 temsilciden 598'i İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü ilan edilmesine olumlu oy verirken sadece 9 üye olumsuz oy kullandı ve 31 üye çekimser kaldı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu İran İslam Devriminin ilk günlerinde dini lider Ayetullah Humeyni tarafından 5 Mayıs 1979 tarihinde kuruldu. İran Anayasası'na göre "iç düzeni sağlanması", "devrimin korunması" ve "sapkın hareketlerin" önlenmesi ile görevlendirildi. İran’ın iç ve dış politikaları üzerinde etkin rolü oynayan bu ordu, İran rejimi karşıtı olan bir çok kişinin ölümüne neden oldu.

İran Devrim Muhafızları Ordusunun kurulduğu ilk yıllardan itibaren rejime karşı protestolarda halka silahla saldırmakla görevli olduğu biliniyor.(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Vali ara bulucu mu grev kırıcı mı?

SONRAKİ HABER

7’inci kattan düşen Sedefnur Çağlar davasında polis Ahmet Ata tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...