12 Ocak 2023 23:59

Ben Rosa Luxemburg seyirciyle buluştu

Rosa Luxemburg'un hayatını konu alan tiyatro oyunu “Ben Rosa Luxemburg”un galası gerçekleşti. Luxemburg'un hikayesini Sanatçı Julide Kural sahneye taşıdı.

Julide Kural | Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/Evrensel

Paylaş

Devrimci Rosa Luxemburg'un hayatını konu alan tiyatro oyunu “Ben Rosa Luxemburg”un galası gerçekleşti. İzleyici ile buluşan tek kişilik tiyatro oyununda Rosa Luxemburg’un hayatını Sanatçı Jülide Kural canlandırdı.

Gerçekleşen galaya TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, pek çok milletvekili, siyasi parti temsilcisi ve sanatçılar katıldı.

Oyunda Rosa Luxemburg’un çocukluğu, gençliği, siyasette yer alışı ve ölümü canlandırıldı. Oyunun sonunda Jülide Kural, "Bizim topraklarımızın en çok ihtiyaç duyduğu temel olgulardan birisi şüphesiz demokrasi. Bugün aslında kadın hareketinden, emek hareketinden, sivil toplum kuruluşlarından çok değerli siyasi parti temsilcilerinden çok değerli bir kitle görüyorum burada. Böyle bir kitleyi görmek, bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu demokrasi kültürünün yerleşme olasılığını artırıyor içimde. İyi ki geldiniz" dedi.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kartonsan işçileri sosyal medyadan seslendi: #kartonsangrevde

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık: Soylu’nun trolleri bütçe görüşmelerine girmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...