12 Ocak 2023 18:39

Emek ve Özgürlük İttifakı mitinge çağırdı: El ele değiştirelim!

Emek ve Özgürlük İttifakı, pazar günü Kartal'da düzenleyeceği miting için hazırlıklarını sürdürüyor. Kadıköy'de yapılan bildiri dağıtımında yurttaşlara "Birlikte değiştirelim" çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/Evrensel

Paylaş

Emek ve Özgürlük İttifakı, 15 Ocak Pazar günü saat 13.00'da “Yoksulluğa, savaşa, baskılara dur diyelim” sloganıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda düzenleyeceği miting için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kadıköy’de mitinge çağrı bildirileri dağıtan ittifak bileşenleri, "İşçiler, emekçiler seçeneksiz değil. Birlikte değiştireceğiz" dedi.

Dağıtıma Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Emekçi Hareket Partisi Sözcüsü Özge Akman, Sosyalist Meclisler Federasyonu Temsilcisi Mahir Gürüz, Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüsü Perihan Koca ve ittifaktaki partilerin üyeleri katıldı.

"TÜM İSTANBUL HALKINI ÇAĞIRIYORUZ"

Dağıtılan bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Toplumsal desteğini günden güne kaybeden AKP-MHP ittifakı, şiddetle, baskıyla, sindirerek, korku yaratarak koltuğunu korumak istiyor. Siyasi yasaklarla halk iradesini yok saymaya çalışıyor. Halkı seçeneksiz bırakmak istiyor. Emeğin hakları ve özgürlükler için bir araya gelelim; iç içe geçmiş sömürü ve savaş siyasetine, zorbalık ve adaletsizlik düzenine karşı Emek ve Özgürlük seçeneğini birlikte güçlendirelim, birlikte mücadele edelim. İnsanca, emeğin değerleriyle, özgürlükle, adaletle, barış ve demokrasiyle yaşanacak bir Türkiye, ancak emekçilerin, kadınların, gençlerin mücadelesi ile olabilir. Sömürü ve savaş düzeninden kurtulmak için tüm İstanbul halkını emeğin ve özgürlüğün yanına çağırıyoruz; birlikte mücadele edelim, birlikte değiştirelim."

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nâzım Hikmet’in 121. doğum yılı kutlanacak

SONRAKİ HABER

Uludağ Milli Parkı'nın talana açılmasına karşı halkın mücadelesi | Çepeçevre Yaşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...