05 Ocak 2023 18:31
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ocak 2023 20:34

Sinan Ateş cinayetinde 2'si polis 4 kişi daha tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 2 özel harekat polisinin bulunduğu öğrenildi.

Sinan Ateş | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi daha tutuklandı. Ayrıca cinayet ilişkin, 'Dodo' lakaplı Doğukan Çep Beykoz'da yakalanarak gözaltına alındı.

Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 kişi gözaltına alındı. Daha önce adliyeye sevk edilen 7 kişiden MHP İstanbul il yöneticisi dahil 6'sı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, 1'i adli kontrolle serbest bırakıldı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, bugün emniyette ifade işlemleri tamamlanan 4 kişi daha adliyeye sevk edildi. 3'ü İstanbul'da gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Gazeteci Alican Uludağ'ın aktardığı bilgilere göre tutuklananlar arasında 2 özel harekat polisinin yer aldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

2019-2020 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yapan ve doğrudan MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan Sinan Ateş, sosyal medya hesaplarında bir süredir Ülkü Ocakları mensuplarının hedefindeydi.

Mersin'de Sinan Ateş'e yakın olan eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel, kendisine bıçakla saldırmak isteyen kişilere ateş açmış, bu sırada bir Ülkü Ocakları üyesi hayatını kaybetmişti. Ülkü Ocakları, bu nedenle Sinan Ateş'i suçluyordu.

Ateş'in kısa süre önce bazı İYİ Partili isimlerle fotoğraf çektirmesi de MHP içerisinde tepkiyle karşılanmıştı.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda, Bozkurt omzundan yaralanırken, kurşunlardan üçü Ateş'in bacaklarına, biri karnına, diğeri ise başına isabet etmişti. Ateş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Karabat "Neler oluyor" diye sormuştu, YSK'den erken seçimli yanıt geldi

SONRAKİ HABER

Rusya, Noel dönemi için Ukrayna'ya ateşkes çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...